Nejste přihlášen/a.
Uzavřela jsem po telefonu pojištění u Čez... Čez bez starosti. Volali mi a nabízeli toto pojištění pro OSVČ.Podmínky zněly zajímavě.Upozorňovala jsem,že se několik let léčím a proto by mě nikde nepojistili. Paní mě ubezpečovala,že s čím bych měla pracovní neschopnost je vůbec nezajímá.Jediná podmínka je být v pracovní neschopnosti celý měsíc..Že tato pojistka je z důvodu ,abych při nemoci měla z čeho zaplatit energie.Kdyby mi volali odjinud nic podobného bych neuzavřela.U Čez jsem celé roky,tak jsem uvěřila,že se nejedná o podvod.Když jsem o tomto pojištění řekla známé ,která pracuje na ČEZ tak mi řekla ,že to není v pořádku,že plnění nikomu neuznávají. Přesně tak se i stalo.Když jsem zaslala po nemoci vše potřebné k pojistné události bylo mi sděleno, že jsem nesplnila podmínky z důvodu,že jsem předtím toto nemoc v minulosti měla. Takže dávám výpověď a mrzí mě,že jsem naletěla.Hovor byl monitorován.Takže by slyšeli že mi paní
lhala. Nedá se s tím něco dělat? Aspoň ,že by mi vrátili peníze za pojistné,které jsem pravidelně dva roky hradila?
Dobře, ale to Vám po tom telefonním rozhovoru nepřišlo nic k podepsání písemně? To mi je trochu divné. Pokud ano, tak tam asi byly podmínky pojištění uvedeny. Nebo by měly být. A z nich se nedalo vyčíst, k čemu se to vlastně uvazujete?
Nakonec jsem se podívala na podmínky veřejně přístupné na internetu a dočetla jsem se toto.
"V době sjednání není v pracovní neschopnosti a prohlašuje, že je zdráv.
Projeví souhlas s tím, že v případě, kdy škodní událost bude pokračováním nebo recidivou (opakováním) nemocí nebo následkem nemocí nebo úrazů, ke kterým došlo před počátkem pojištění, pojistitel může uplatnit výluku z pojištění a plnění z takové události neposkytnout."
Tak bylo asi nutné přečíst si ty podmínky, neboť Vy jste věděla, že máte zdravotní problém a bylo nutné se informovat před podpisem důkladněji. Zejména v dnešní době, když všichni víme, že když "ptáčka chytají, pěkně mu zpívají".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.