Nejste přihlášen/a.
Mám 31 rokov a od detstva trpím nočným pomočovaním. Dlhodobo som sa liečila, vyskúšala som mnoho liečebných postupov, liekov i lekárov, no napriek tomu sa dodnes, minimálne štyrikrát týždenne, zobúdzam úplne pomočená, a pritom podľa všetkých vyšetrení a testov, som úplne v poriadku. Neviem čo ešte môžem urobiť, lebo lekári už len konštatujú, že asi spadám pod jedno percento dospelých, ktorí sa z toho nikdy nedostanú. Je to pre mňa hrozná predstava, že už celý život budem odkázaná na plienky, že už celý život presedím doma, lebo plienky väčšinou pretečú a trapasov už mám dosť a už ich nedokážem stráviť. Každá rada je pre mňa vzácna, preto sa obraciam aj na vás. Som z toho zúfalá, občas zadepkovaná a strácajúca nádej. Vadilo mi to celý život, no teraz už začínam pociťovať, že ma život prestáva baviť. Mala som dva vzťahy avšak obidva stroskotali kvôli mojím mokrým príhodám. Napriek tomu, že som pomerne úspešná, dovolím si tvrdiť, že aj celkom pohľadná, som bez lásky, a tak nešťastná. Rada by som to nejak zmenila, no neviem ako. Ak vy viete, poraďte.
Milá Alenko, pokud je problém ryze psychický, musíte se s ním obrátit na psychologa, a pokud jste jich vyzkoušela více a nepomohli, nezbývá, než hledat dál. Možná by stálo za to, aby se na vás podíval neurolog např. ve spánkové laboratoři třeba zde neuro.lf1.cuni.cz/... jestli během spánku nedochází k abnormálním mozkovým aktivitám, které by tento problém způsobovaly, např. epileptického charakteru.
U enuretiků se doporučuje doplňovat léčbu cvičením stimulace svěračů, jistě jeste se s tím setkala a nepít po 17 hodině, předpokládám, že tohle víte moc dobře, čistě pro úplnost to sem doporučuji.
Z vašeho pohledu vypadá vaše vada sice tragicky, ale mám kamarádku, která se pomočuje a je na vozíku, často má nehodu, protože nestihne z vozíku tak rychle se přesunout na WC nebo na mísu, ale představte si, že i v tomhle stavu je šťastná a vdaná za milujícího muže. Dokonce pracuje a trápí ji pouze to, že jako malířce jí pomalu odcházejí i ruce a přichází tak o nejmilejšího koníčka.
Takže si nemyslím, že prosté noční pomočování by mělo být překážkou pro seznámení se s člověkem, který by vás mohl milovat. Jen je potřeba asi lovit v jiných vodách a možná i svou vadu uvést rovnou, než ji před muží skrývat, zamilovat se do nich a pak být opouštěna těmi, kteří s tím mají problém.
Alenko, určitě to nevzdávejte - neměli by to vzdávat především lékaři. Právě si píši do archivu nějaké recepty z Katky (číslo 5/2010)a narazila jsem na článek, týkající se vašeho problému - "Promiňte, musím si odskočit."Napíšu jen závěr MUDr Oldřicha Šottnera: "Močový měchýř může postihovat velmi mladé jedince, nelze to považovat jen ze příznak stárnutí . Je to léčitelné onemocnění, které bez léčby zbytečně snižuje kvalitu života a vede k sociální izolaci". Doporučují stránky www.hyperaktivni-/... a nebo telefonní linku 800 660 100 ve všední dny od 16 do 20 hodin. Určitě na doporučených stránkách najdete potřebné informace.
Alenam - jsou na světě daleko horší věci. Měla jsem tento problém ve dne. Příčinou byly dvě věci. Psychika a znovu se opakující zánět močových cest. Přikládáním se k názoru ostatních, vyzkoušet ještě co jste nevyzkoušela. Už dopředu si neříkejte, že budete celý život odkázaná na plenky. Jste opravdu mladá v tomto mládí jde napravit všechno lehčeji. Já se spíš přikládáním k problému v psychice pokud je to již od dětství. Odežeňte s pomocí odborníka tu můru, která ve Vás asi sedí a ani si to neuvědomujete. Držím Vám moc a moc palečky a jděte do toho.
doplněno 15.03.10 16:54:Zadala jsem v google noční pomočování a je tam spousta názorů, např.
Možná, že tyto léky už berete, ale stejně bych se přikláněla k vyřešení minulosti
Znám člověka co měl ty samé problémy co vy.Moc ho to trápilo.Vystřídal několik urologů,nic nepomáhalo.Až jeden urolog mu řekl,že prý 80 % všech potíží se prý odehrává v hlavě.Je to prostě v podvědomí.Dal mu léky na uvolnění napětí a časem,snad půl roku,nebo rok se léčil a je teď v pohodě.Já chodím k tomu samému urologovi co on a taky mě hodně pomohl.Nevím kde bydlíte,ale snad když Vám tu napíši,že ten doktor se jmenuje Igor Motíl a ordinuje na poliklinice v Tišnově(Brno-venkov) a taky asi operuje v nemocnici v Novém Městě na Moravě.Telefon tu nebudu uveřejňovat,ten si případně najdete v seznamu.Zkuste ho kontaktovat.Třeba nebudete litovat.Přeji Vám ať se potíží brzo zbavíte.
Ano, nejhorší je ta degradace osobnosti, znám to.Mám Rs a tena lady používám i přes den ale zvykla jsem si, nevyprávím to okolí na potkání, rodina to ví a holt se s tím musel hlavně manžel vyrovnat. pokud není jiná příčina zkuste psychologa, snad vám pomůže a když nevyřeší problém pomůže nalézt klid.Říkejte si, že jsou horší věci a netrapte se, možná se problém vyřeší když najdete vnitřní klid.
Alenko, moc bych vám chtěla říct něco, co by vás potěšilo, ale nejsem odborník. Tak snad jen jako člověk. Nedejte se! Nevzdávejte se! Stále bojujte! Stále hledejte řešení! Osud je mrcha a nikdy nevíme, co pro koho připravil.
Pro někoho ránu, pro někoho pohlazení. Vám přeji, aby osud byl k vám laskavý.
No vidíte Alenam, nejste v tom sama. Doufám, že rady všech Vám přidají na sebevědomí. Vyzkoušejte všechno. Fakt Vám držím palce a ještě jednou přeji, ať Vás spíš trápí jak od sebe hochy odhánět, aby jste byla chvilku sama. Naděje vždy umírá poslední. Musí Vás znovu život začít bavit a začít chutnat.
no uprime ja kdybych mela tento problem a nic "normalniho"nezabralo tak se rozhodne obratim na REGRESI MINULYCH ZIVOTU. Neni to zadna hypnoza ale terapeut vas dostane do daleke minulosti kde muzete najit pricinu vaseho problemu . Ja verim ze toto funguje sama jsem to nezkousela(nemela jsem zatim duvod) ale jelikoz se minulymi zivoty zabyvam tak jsem si jista ze by to pomohlo. regresniterapie.wz.cz/... tuto pani znam osobne a na jejich strankach mate vsechny informace ohledne regrese! je velice mila ale je v praze (pokud jste mimo prazska tak holt najit nekoho blize k vam a pokud bydlite na slovensku tak tam urcite budou taky nejaci odbornici!
nebo si do vyhledavace zadejte -hlubinna regresni terapie-
nez ale k nekomu pujdete zjistete si o dotycnem co nejvic informaci aby to nebyl nejaky radoby odbornik a tudiz vam nezpusobil vice trapeni nezli uzitku hodne stesti A VERTE ZE vsechno se da vylecit musite akorat najit PRICINU!
Mohu-li do toho vstoupit - regresní terapii jsem podstoupila, byla to má poslední šance/ sice z úplně jiného důvodů než vy potřebujete/ ale opravdu jsem byla překvapená, pomohlo mi to. Někdy je třeba více sezení. Nevzdávejte to ,jste mladá a zkuste to i když se Vám to bude zdát ,že to nemůže pomoci. Po mé zkušenosti-zkusit se má vše,co je dostupné.Držím palce.
Ahojte. Ďakujem všetkým za radu. Len doplním, že psychológov i psychiatrov som navštívila asi piatich za to obdobie, no spúšťaciu príčinu sa nám nepodarilo nájsť. Absolvovala som kvôli tomu hypnózou aj narkoanalýzu, no ani to nepomohlo a je stále záhadou čo to mohlo vyvolať. Detstvo som totiž mala veľmi pokojné, v usporiadanej rodine, jedným slovom...krásne. Výsledok môjho mnohoročného chodenia po X lekároch, po nespočetne mnohých vyšetreniach, je taký, že asi spadám pod jedno percento dospelých, ktorí sa toho nikdy nezbavia a sú celoživotní enuretici. Alternatívne spôsoby liečby tiež k ničomu neviedli. Som z toho zúfalá, ale asi mi naozaj nič iné neostane, len sa s tým zmieriť a tešiť sa, že som inak zdravá. Zrejme to nebude ľahké, no dúfam, že sa mi to časom nejak podarí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.