Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uspěl někdo se správní žalobou na ČSSZ?

Od: simonka odpovědí: 5 změna:

Dd, ČSSZ mi po uplynutí podpůrčí doby nemocenské zamítla její prodloužení. Nechala mě však čekat skoro 5 měsíců na rozhodnutí, v té době mi běžela pracovní neschopnost, takže po 5 měsíců jsem přes urgence čekala v PN. Poté mi zaslali dopis, že mi žádnou nemocenskou za těch 5 měsíců nedají. Jsem sama, partner je v těžkém stavu v ústavu, nežije již doma.

Odvolala jsem se prostřednictvím právníka, ale odvolání bylo zamítnuto. Podotýkám, že mě po těch 5 měsíců neviděl ani revizní lékař, ani si nevyžádali zprávu od praktického lékaře. Právník navrhuje správní žalobu, ale byl v ní někdo vůbec úspěšný?

Jsem bez peněz, stálo by mě to 3.000,-Kč kolky, další peníze za právní zastoupení a rozhodovalo by se podle sídla centrály zaměstnavatele na druhém konci republiky, takže ještě jízdné pro právníka.

Když mi zamítli nemocenskou, ukončila jsem po dohodě s lékařem PN a jsem na úřadě práce s podporou cca 2.000,-Kč. Nárok na příspěvek v hmotné nouzi nemám, protože mám na sebe napsanou chatičku a dle mínění sociálních pracovníků ji mohu zpeněžit. Je to na samotě 1+KK bez vlastního pozemku ve zchátralém stavu,pokusy o prodej byly neúspěšné.

Chtěla jsem nastoupit do zaměstnání, ale praktický lékař mi vzhledem ke stavu nedal k danému typu práce vstupní prohlídku a marně zatím hledám lehčí práci.

To popisuji pro dokreslení, jde mi primárně o to, zda vůbec někdo někde se správní žalobou uspěl na ČSSZ. Zatím o nikom takovém nevím.

Prosím o příspěvky pouze k tématu otázky.Děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stát ve státě..teoreticky s dobrým právníkem můžete uspět s tím, že dají vám zapravdu... ale jesti získáte i zpětně finance nebo tak, to bude záležet jen na dalších státních úřednících.

Pro příklad zážitek z rodiny:

Dítě ZTP/P po úrazu (nehoda zaviněná vysokým úředníkem - vesnice, v opilosti, nepřiměřená rychlost - vyvázl s podmínkou) a jeho rodiče žádali o příspěvek na vůz. Podle parametrů a dat měli nárok na druhou dávku po 5ti letech. Nechali to být - vůz dostačoval. Po zhoršení stavu a nutnosti změny vozu (8 let od prvního příspěvku) se žádalo. Žádost i přes urgence byla 7 měsíců na úřadu. Vyjádření přišlo v květnu - od dubna měli nové tabulky, na základě kterých je ono dítě v podstatě zdravé a nemá nárok na tuto podporu. Lze jen předpokládat, že takové žádosti prostě čekaly na hromádce, až někdo úpravu schválí - pak se jen zamítalo...

Vám bych doporučil jít na úřad, vzít si pár složenek, nějakou romku s sebou a dupat, bouchat do stolu - no jak to tak dělávají.. - úředník chce mít klid, tak přiklepne cokoliv. Je to smutné - je to tak (čerstvá známá pracuje právě na oddělení dávek).

info

jmlc: ...a ta úřednice zavolá ochranku a tazatelka i s tou romkou skončí na PČR pro napadení úřednice.To je teda rada.

Pro tazatelku - ,,správní žaloba,, na ČSSZ se podává u krajského soudu a neplatí se ani poplatky ani není třeba advokáta.Ale POZOR – správní žalobu lze podat nejdéle do 60ti dnů ode dne doručení rozhodnutí, proti kterému žaloba směřuje.

Vzor: třeba tady - musíte si ho upravit - vaclavkrasa.cz/...

No nevím --- napadení v naší oblasti se zatím neřešilo. Ona ta rada je s nadsázkou, asi byla špatně formulovaná.

Prostě kdo chodí, otravuje, žádá, stěžuje si, požaduje nové a nové vyjádření ... ten má od státu dostatek...

info

PS: a ano - uspěl jsem.Uspěl jsem i s trestním oznámením na exekutorku z Přerova - chladná Studená a peníze vráceny i s úroky od státu.

simonka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]