Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 40, nikdy me rackovani nevadilo v mem zivote, ale v posledni dobe mi to moje pritelkyne furt naznacuje.Ex pritelkyne predtim zadna. Zacal jsem tajne chodit k logopedce, je skvela pry mam dobre naslapnuto..Tak snad to odstranim ikdyz to pujde obtizneji v mem veku asi.a jeste mam problem s pismenem L..to pry je jednoduche.Chodite take nekdo ve vysokem veku k logopedce?Rekla mi ze jsem tam ted nejstarsi klient..A ze plno muzu to pak vzda po nekolika navstevach.Ja ne..chci to odstranit
musel jsem nejprve k obvodakovi aby mi dal doporuceni a dal.A rekl mi ze nevi zda to pujde v mem veku ze to je uz zafixovane...Ale logopedka zas rekla ze kdyz se budu ucit a snazit vse jde.
K logopedce jsem chodil s dcerou (to ale byla předškolák). Ale držím palce. Všechny tyto vady řeči se dají řešit. Pochopitelně čím později, tím je to složitější. Ale tak je to se vším.
Jedna moje známá ráčkuje, má dvě děti a ty ráčkují také. Nemyslím si ale, že za to může genetika. Prostě to takto převzaly od matky. Jí to příjde normální a neřeší to. Je to škoda.
Souhlasím, mně v patnácti stačila jedna návštěva a už cestou od logopedky jsem si opakovala cvičení, co mi dala a než jsem došla domů, uměla jsem ř jako z partesu. Sykavky pár týdnů ještě ne, ale skutečně do měsíce perfektní výslovnost. Takže vím, že to jde a lidé, co nechávají své řečové vady být dělají velkou chybu. Je to zbytečně diskriminující faktor, všude, práce, vztahy, veřejná vystoupení, sebevědomí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.