Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest pod levým žebrem

Od: mia2007 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Mam delsi dobu psychické problemy (panicka porucha, uzkosti) a sedá mi to na zaludek. Boli me, je mi tezko, pálení záhy, říhání a nevolnosti. Tyto problemy mam s přestávkami 5 mesicu v kuse. Pak me taky obcas poboliva ruzne v brise. Jednou je to kolem pupiku, pak vlevo od pupiku, pak vpravo. Momentalne me trapi bolest vlevo pod posledním zebrem. Pak se obcas bolest přesune vpravo pod zebra ale uz neni tak intenzivní. Pak si vetsinou parkrat rihnu a pichani na obou stranách je pryc. Ale ma tendenci se vracet. Prichazi to nezávisle na jidle a je to velice neprijemne. Vetsinou to samo odezní ale je to velice neprijemne a ja mam strach, jestli to neni spatna slinivka. Byla jsem na odberech krve, moci a stolice dva tydny zpatky a vse bylo v poradku. Bylo mi receno, ze to mam psychicky. Ja uz nevim cemu verit. Bojim se, ze bolesti bricha přisuzuji psychice a treba to vubec neni psychikou a je to opravdu nejaky problem. Koncem prosince jdu na gastroskopii, do te doby musim cekat co se mnou bude.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Nabízí se jako možná příčina vašich "břišních" problémů "plynatost" v trávicím traktu. Jak v úseku žaludku či dvanácterníku (říhání), tak ve střevě, zřejmě tlustém (stěhování možné vzduchové bubliny/n z místa na místo ). Já bych zatím zkusila ze stravy vyloučit potraviny způsobující nadýmání, i maso, které ve střevech dlouho leží a hnije => vznikají plyny. Taky bych pila pravidelně kefír, který napomáhá rychlejšímu posunování stolice k východu a kefírové bakterie (zdravé) pomáhají rozpouštět plyny. Mělo by vám to ulevit, než se dozvíte víc po vyšetření koncem prosince. Pokud berete nějaké léky na ...problemy (panicka porucha, uzkosti)..., mohly by vám plynatost způsobovat i ty. Zeptejte se svého lékaře. Ida

el
hodnocení

0x

Nepíšete, že by vám dělali vyšetření žaludku. To pálení žáhy jde od žaludku, máte hodně žaludečních šťáv, asi by to chtělo léky. Zkuste něco z lékárny, nebo když tak potom na to vyšetření - dá se to vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bolest pod levým žebrem

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]