Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,momentálně jsem hospitalizován v PNB,a chtěl bych se zeptat jak se dá zařídit častečný invalidní důchud?
Podejte si žádost o ID, doložte dokumentaci a čekejte zda a jaký stupeň vám bude přiznaný.
Dopočtená doba se nehodnotí vůbec, jestliže
invalidita vznikla následkem úmyslného poškození zdraví, které si pojištěnec způsobil nebo nechal způsobit
poškození zdraví pojištěnce vzniklo jako následek jeho úmyslného trestného činu. TOTO BÝT VÁMI STUDUJI VELMI POZORNĚ, DOMNÍVÁM SE, ŽE VZHLEDEM T VAŠEMU UŽÍVÁNÍ DROG, BUDE SE VÁS TO TÝKAT.
ID navrhuje kdo?
Začněte tím léčením svých závislostí!
Máte plnou svépravnost, jak se uvádí na začátku dokumentu.
Po úraze máte obě ruce a nohy zdravé?
Pokud Vám nechybí nějaké končetiny, části těla /prsty/, tak byste měl být schopen práce. Pokud jste něčím vyučen, či máte nějaké středoškolské vzdělání.
Alkohol samozřejmě přestat požívat, drogám se zdaleka vyhnout.
Každý den cvičit, dbát na hygienu. Nechat se u holiče ostříhat, hezky, čistě se obléknout a zajít do pracovní abgentury, že hledáte zaměstnání. Nebo alespoň brigádu. Nyní před vánocemi berou na doplňování zboží všechny velké supermarkety.
Budete mít náplň dne, budete přiměřeně unavený, nebudete se nudit, vyděláte si nějaké peníze, pocítíte pocit užitečnosti, zvedne se Vám sebevědomí. Hodně štěstí.
I částečný důchod jde z daní ostatních pracujících, tedy by Vás živili.
Je mi opravdu líto. že negativní odpovědi byly smazány a ponechaná pouze pozitiva. Další kolemdoucí narkoman si řekne - hurá, fetovat budu dál a pak mě dají ID a dělat nikdy nemusím. Toto vlákno je návod na výchovu dalších povalečů.
Dokonce poslední příspěvek je jak podvodně přijít k ID.
Pracovala jsem v léčebně a nenapsala jsem nic, co bych jim neřekla přímo. Trošku víc vím o jejich myšlení.
Pěkný den,
jste-li v léčebně,poradí Vám sociální sestra. Jinak žádost se podává na Okresní správu soc.zabezpečení v místě Vašeho bydliště. Pak Vám přijde dotazník pro praktického lékaře(je dobré donést k praktikovi co nejvíce zpráv od psychiatra,psychologa a z hospitalizace). Společně s praktikem vyplníte papíry a odešlete na sociálku. Kromě toho budete muset doložit vysvědčení ze škol,přehled výplatnic,pokud jste pracoval a smluv,případně papíry z pracáku,pokud jste byl v evidenci. To je vše. Pak už čekáte na pozvání ke komisi a po komisi na vyrozumění a výměr důchodu.
Podle mě ale nemáte moc vysoké šance na důchod.
Získat částečný invalidní důchod i prvního stupně není snadné. Pokud byste ho chtěl "na hlavu", což se dnes hodně dává, budete muset třeba víckrát pobýt v psychiatrické léčebně. Na hlavu je prý snadnější získat důchod než s nějakou fyzickou vadou. Je třeba chodit ideálně pár let k psychiatrovi, případně k psychologovi a hlavně ty pobyty v "blázinci" pomohou. Pokud řeknete, že slýcháte hlasy nebo máte halucinace, máte vyhráno! Dají vám diagnozu "schizofrenik" a na to má polovina mé rodiny i plný důchod! Přitom se nedá nijak ověřit, zda tvrdíte pravdu nebo ne! A také např. Japonci diagnozu "schizofrenie" úplně vyloučili, vyškrtli, protože podle nich nic takového neexistuje. Na mých příbuzných "schizofrenicích" také žádnou schizofrenii nevidím! Děláte prostě jen chybu, že váš zápis z ambulance psychiatrické léčebny je moc "zdravý." Moje dvě kámošky perfektně HRÁLY (mě to prozradily) psychicky nemocné a jedna má důchod č.2. a jedna č.1. Psychiatrie totiž je pavěda, zahrát psychicky nemocného není těžké. S vaším zápisem, co tu uvádíte, na částečný důchod nemáte šanci. Je mi líto. Chce to jiný zápis, delší chození po doktorech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.