Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je v právu?

Od: sana odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer. Stala se mi taková nešikovná věc. Když jsem procházela ve škole okolo lavic uličkou, omylem jsem shodila spolužačce notebook ze stolu. Měla display skoro na ležato a já ho zády k ní otočená neviděla. Notebook upadl na zem a měl prasklin na plastu v místě pantu, jinak bez vady a zcela funkční. V ten moment na mě všichni z toho holčičího gangu MISS třídy začaly ječet, že si to zaplatím, co jsem to udělala. Jako by to bylo schválně. Notebook byl na místě prohlídnut a zjištěna pouze ta prasklina. Holka po mě chce odškodnění, že se jí na to známý podíval, jestli je v pořádku. Ale mě to dát nemohla, abych to zařídila. Prý by ji neuznaly reklamaci, kdyby se v tom hrabal někdo cizí, což asi v svého známého neuvědomila. Notebooky jsou na škole zakázané nabíjet a jejich nošení do školy je na vlastní riziko. Tím pádem si myslím že ho mít přes zákaz neměla. Nicméně po mě chce finanční náhradu pro toho jejího známého a to bez jakéhokoliv dokladu a to mě se nelíbí. Byla jsem ochotná jí ho nechat opravit, ale odmítla to. Dohadovali jsme se atd atd, byla jsem nucená kvůli kolektivu přestat chodit do školy. Požadovala jsem po řediteli individuální studijní plán a ten dával pouze matkách, nebo budoucím matkám, doslova za mnou třískly dveřmi. Jak se s tím mám vypořádat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Školu nevzdávejte, šupejte zpět do školy. Z boje se neutíká. Nebo při jednom nezdaru zdrhnete i z budoucího zaměstnání? Vaši rodiče mohou mít pojištění domácnosti, mrkněte na smlouvu, tento případ by se mohl na pojišťovnu vztahovat. Spolužačce sdělte, že jí škodu uhradíte po předložení řádného dokladu z opravny.

liska5

Jak píše id. Nebo mají rodiče pojištění "odpovědnosti za škodu". Pak by se to mělo dát odborníkovi, aniž by to nějaký kamarád před tím lepil. Podle písemného vyjádření regulérního opraváře by pojišťovna stanovila výši odškodného. Dobré je to mít hned nafocené, myslím stav notebooku a situaci /lavici/. To Tě asi nenapadlo.

hodnocení

2x

Klid, nenechte se odradit, ani buzerovat.

hodnocení

2x

1) jděte do školy

2) způsobila jste škodu, jak sama přiznáváte. Musíte jí nahradit vlastníku věci. Když poškozený předloží věrohodný doklad, uhradíte škodu. Popřípadě pojišťovna, pokud jste pojištěná. Pokud se Vám nebude zdát výše škody přiměřená, máte právo se obrátit na soud, aby určil správnou výši škody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]