Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ujel mi autobus pro nedbalost řidiče

Od: mecik* odpovědí: 29 změna:

Něco na odlehčení. Cestoval jsem nedávno autobusy, jen v rámci okresu. Podle jízdního řádu jsem měl mít po15 km.na přestup dvě minuty-jen přeběhnout silnici-.V místě již druhý autobus stál , ovšem pan řidič mi zapomněl otevřít, bavil se s nově nastupujícími cestujícími, já jsem křičel, že mi ujede autobus naproti. Po dobré minutě se konečně dveře otevřely a já, přes velký provoz utíkal za svým cílem, ten bez ohledu, že jsem křičel co hlasivky dali, přes hlasité troubení aut,kterým jsem narušil cestu, šlápnul na plyn a byl pryč. Zůstal jsem 10, km od cíle, v zimě, stopování nepomohlo, další autobus jel za dvě hodiny a to ještě tři km. dojít. Je mi bezmála sedmdesát let, hůř se mi chodí.Co s tím? Stěžovat si, to nohám nepomůže, vynadat řidičovi, kterého vidím denně, staví u nás před barákem, co tím získám? Když se sejdou dva, radši nikam necestovat.Jak by jste se zachovali vy?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jak bych se zachoval já? Někam si sednul, vytáhl z batůžku knihu a ty dvě hoďky bez rozčilování počkal na další bus.

sebod*

no,to sice je také řešení.Alů díky chování těch řidičů musí jít tazatel 3 km navíc pěšky. Pro člověka v jeho věku to také mohou být dvě hodiny chůze. Nehledě na to, že mohl mít těžký nákup...

Souhlasím, ale vztekání a rozčilování ho do cíle nezaveze a jen mu uškodí.

Někde v pustině ve 3° C?

Pořád lepší, než v pustině, silném větru a -10°C

hodnocení

2x

Řekl bych si, příště to bude lepší, páč kdyby první řidič jel ochloupek pomaleji, nebo stál o jeden semafor více, tak Vám druhý autobus ujel dříve, ani ho neuvidíte a nebudete se zlobit.

Jízdní řád, 2 minuty rozdíl, a zlobit se kvůli tomu?

lidus*
hodnocení

2x

2 minuty na přestup, to je žalostně málo i pro dobře běhajícího mladíka. Druhý řidič vás vůbec nemusel vidět, slyšet už vůbec ne. V létě bych si sedla klidně i do trávy, v zimě hledala restauraci, nadávala sprostě ale holt, 2min-moje chyba, že si nenajdu lepší spoj. Dál bych nic neřešila. Hezký den. L

Jak lepší spoj? Nestalo se to nejspíš v Praze, kde máš na jednu cestu 15 možných kombinací, ale v nějakém krajském integrovaném systému, přestup na tom místě je nejspíš garantovaný, autobusy na sebe čekají, takže 2 minuty je až dost. Další spoj je nejspíš to samé o 2 hodiny později, protože krajské systémy bývají v taktu. Protože během první minuty nikdo na první autobus nepřestupoval (protože druhý řidič neotevřel zadní dveře), tak první autobus zvedl kotvu a odjel. Takže jednoznačně chyba řidiče druhého autobusu.

hodnocení

1x

Nechat si na přestup jen 2 minuty to je dost málo.

Já si nechávám alespoň 10 minut - může se stát cokoliv.

To je zase blábol *bzum*! Jak si asi tak tazatel může nechat čas na přestup třeba 10 minut, když ten druhý autobus odjíždí za 2 minuty? On má jen 2 možnosti - buď to stihne, nebo čeká 2 hodiny na další spoj (případně do druhého dne). Samozřejmě, stát se může cokoliv, ale kdyby se první autobus z nějakého důvodu zpozdil, druhý by na něj asi počkal déle. Jenže tenhle přijel na čas a tak, když nikdo nepřestupoval, nebyl důvod, proč by druhý nemohl odjet.

hodnocení

1x

Podívejte se do jízdních řádů. Jsou tam i návaznosti na jednotlivé spoje, kdy na sebe musí čekat třeba max. 5 minut. Tzn. pokud mu nepřijede autobus, na který navazuje, vyjíždí s 5ti minutovým zpožděním (které bez problémů během trasy dožene).

Pokud tam ty návaznosti jsou, řidiči jsou povinni je dodržovat. Pokud ne, mají z toho celkem nepříjemnosti.

Toto jsem řešil s dcerou, které pravidelně ujížděl přípoj. Po e-mailové ztížnosti na vedejní podniku, vše fungovalo jak má.

hodnocení

1x

Mně změnilo to, že autobus zapadl a vůbec nejel celý život, ale to sem nepatří. Já bych asi při další jízdě vybalil papír od tvarůžků a plácl mu ho někde zespoda sedadla. Nejlépe poblíž topení.

asd1
hodnocení

1x

Pokud jsou na přestup dvě minuty, tak jednoduše musíš počítat s tím že to nestihneš. Tak bych si řekl "škoda ujel" a použil bych náhradní řešení které na tohle připravené mít musíš... Teď si tě nevšiml, jindy to bude ucpaná silnice, nehoda, objížďka, píchne kolo, usneš a zapomeneš vystoupit...

Vynadat moc ne, to je diplomaticky nesmysl, ale vtipnou formou mu to říct ano..Řidiči na sebe můžou mít spojení, tak můžeš zkusit ať mu dá vědět aby počkal..

Ale oni na sebe dost možná mají čekat i podle jízdního řádu, bývá to v krajských integrovaných systémech obvyklé. Ale když se v první minutě z druhého autobusu nikdo nevynořil, tak první autobus odjel.

hodnocení

0x
Asi bych našel nejbliší restauraci a počkal na jinej spoj
Nebo bych vytah telefon a jal se telefonovat dobrým kamarádúm či rodině co mají auto a poprosil je zda by nebyly ochotný pro mě dojet

hodnocení

0x

Jak už někdo napsal, je riskantní, nechat si na přestup jen dvě minuty. Pokud je to možné, tak je lepší zvolit spoj tak, aby bylo na přestup alespoň několik minut. Myslím si, že stěžovat si je zbytečný. I když by se dívali na polohu dle GPS, tak ten autobus tam stál a že neotevřel dveře, to je tvrzení proti tvrzení. I kdyby zjistili, že tam ten autobus nestál včas, tak by Vám prakticky stížnost stejně byla k ničemu. Řidičů je nedostatek a myslím si, že nejsou nějak dobře placení.

Zažil jsem např. situaci, kdy jsem čekal na zastávce pro více spojů. Někdo tam čekal na spoj, který jezdí po hodině. Řidič toho autobusu ani nenajel k zastávce a neotevřel dveře.

deni*
hodnocení

0x

Je divné, když jste v tom autobuse křičel, co hlasivky stačily, že to řidič neslyšel, i když se bavil s cestujícími. Když se stále neotevíraly dveře, oni někdy reagují a pomůžou s křičením i ostatní cestující. U nás to tak je. Ale nestalo se, taky by mě to naštvalo. Co můžete dělat? Říkáte, že toho řidiče znáte, nastoupila bych do toho autobusu u vás před barákem, nevynadala bych mu, ale začala bych mu to vyprávět Co tím získáte? Možná by se omluvil, příště by si dal pozor, vám by se ulevilo, že jste mu to mohl říci a vypustil tak z těla ven vztek. Když člověk nic neudělá a myslí si, že to nepomůže, tak na to pořád myslí a zžírá se.

hodnocení

0x

Před nekolika roky jsem jela autobusem k rodičům, autobusák klidně projel zastávku, co je u jejich baráku, spustila jsem křik, pak zastavil, ale musela jsem kvůli němu velký kus pěšky, zrovna jsem mela koleno po operaci. Pak se zase stalo, to byl jiný směr, čekala jsem na autobus na normální zatávce, /měl to být výlet/, ale autobus klidně projel, takže jsem se výletu nezůčastnila. Jednou, když jsem ještě chodila do práce, jela jsem z odpolední a poslední autobus nezastavil. Začala jsem mávat a běžet, tak zastavil a vymlouval se, že mne neviděl.

hodnocení

0x
Pokud si nechá někdo na přestup 2 minuty, tak je ujetí téměř jisté bez ohledu na okolnosti.
deni*

Možná tento autobus nemá rozmezí 10-20 minut jako městký autobus, možná jezdí jenom jednou za hodinu, takže by měl na přestup buď 2 minuty, nebo pak až hodinu. Asi mu to doteď vycházelo, ty 2 minuty.

A nebo ty dvě minuty jsou jen formální čas a autobusy na sebe mají garantovaný přestup, takže na sebe čekají. Jenže když první minutu nikdo z toho druhého nevystupuje, co udělá první řidič? Konstatuje, že nikdo nepřestupuje a odjede.

host
hodnocení

0x

Aha,takže je vám skoro sedmdesát / hůř se vám chodí / hulákat na řidiče umíte / ještě jste ohrozil ( omezil ) ostatní účastníky silničního provozu. Nohy neslouží,ale utíkat můžete.

Jak bych se zachoval? - sebral bych vám důchod pokud ho máte a poslal zpět do práce. Takových lidí co dělají že nemůžou chodit a přitom běží na autobus jako by to byl ten poslední potkávám denně několik.A pak se ještě ohání průkazkou ZTP a v každé ruce mají igelitku s nákupem a dvě berle.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 04. 12. 2019 09:45:28
host, mírněte se.
lidus*

Milý Hoste, buďte rád, že jste zdráv, mlád, nakupuje asi manželka. I nemocný si musí nakoupit, musí dopajdat k lékaři. Mám RS dnes jsem na vozíku ale mám v paměti, jak si lidi šuškali, že piju když jsem se motala po chodníku a nebo upadla.Ono se nechce čekat hodinu na další autobus a možná, že jste objednaný k lékaři na čas a když nepstihnete, nemusíte ten den už chodit. Všude není MHD, mě jede šalina co 10min ale na vesnici jedou dva autobusy za den. Nicméně, vím, že řidič z autobusu ujede ze zastávky jelikož vy sice jeho vidíte ale on vás ne, že vás neslyší o tom nepochybuji a ještě pro tazatele: vystupujte vždy prvními dvěřmi u řidiče, není pravda, že slouží jen k nástupu. Lidi vystoupí a pak teprve nastupují noví.

To je ale blbost, v každé ruce dvě berle. To jsou celkem čtyři berle,to nemůžete myslet vážně.

priklad1*

Ten "host" nemá 100% pravděpodobnost, že se té sedmdesátky vůbec dožije. Jinak bych mu doporučil, ať jde pořádně makat, aby se měli důchodci lépe.

hodnocení

0x

Také záleží jaký byl "velitelský" čas... Tak třeba v telefonu s Androidem, či Applem pltíl, ale jinak můžou jít každému jinak hodinky...

Vůbec nejde o čas, jde o to, že to nejspíš byl garantovaný přestup a když v první minutě z druhého autobusu nikdo nevystoupil, první prostě odjel.

dv
Na vině je neotevření dveří tím řidičem, který jistě zná pravidla a místa přestupu, je to urcitě schválnost, vyřiďte si to s ním.

etana*
hodnocení

0x

To jsou tedy rady, neuvěřitelné. On si pán nejspíš nakonfiguruje vlastní spoje, aby to nebyly dvě minuty, které mu prošustroval řidič jeho autobusu. Rádci zřejmě v životě nejeli autobusem. Zejména středočeský kraj, kde před lety hejtman Rath zlikvidoval půlku spojů mezi vesnnicemi, tam je to chuťovka. Dokonce ani nepostavil všude hospody, aby mohl mecik využít rady, že si měl zatím sednout do restaurace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]