Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSVČ - provozovna v bytě

Od: klarabell odpovědí: 4 změna:
Přečetla jsem spoustu článků, informace jsou rozporuplné. Plánuji si udělat ŽL (vedlejší činnost, přivýdělek k ČID), jednalo by se o výrobu drobných dekorativních předmětů. Tyto bych prodávala přes net (pro začátek bez e-shopu), přes sociální sítě atd., příležitostně po jarmarcích. K výrobě mi v podstatě stačí stolek v obýváku. O co mi jde - musim mít na tuto činnost provozovnu, případně jak ji zřídit v bytě 2+1? (Žiji zde s manželem a dcerou, byt je v mém osobním vlastnictvi). Děkuji, Klára

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

vyčerpávající odpověď dostanete na živnostenském úřadě, ale domnívám se že ano, že se bude shodovat s místem trvalého bydliště

id
hodnocení

2x

Žádnou provozovnu zřizovat nemusíte, stačí vaše adresa trvalého pobytu.

etana*

To není tak docela pravda, protože výrobky bude zhotovovat doma, stejně tak balit atd. Nicméně já bych radila to nepřehánět a teprve po výzvě nějakého orgána z živnostenského úřadu se omluvit a provozovnu zřídit. Zní to hrozně, ale není to dlouho, co jsem narazila na neřáda, který mě nutil dokonce si i přehlásit část elektřiny na "podnikání" a vyčlenit v kuchyni místo s počítačem jako nebytový prostor. Někdy se dějí absurdní věci.

klarabell
hodnocení

Právě si v tak malém bytě neumím představit ještě členit nějaké místo (nevešlo by se sem). Navíc mi k výrobě opravdu stačí např. stůl v kuchyni (který jinak samozřejmě používáme na jídlo). Navíc výdělek by byl opravdu pár tisícovek.Určitě se zeptám na ŽÚ, zatím hledám na netu informace a každý si ty zákony vysvětluje jinak :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]