Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování vlakem a busem - nějaká karta?

Od: pajak odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Od ledna budu dojíždět do nového zěměstnání a nemám s cestováním hromadnými prostředky žádnou zkušenost.

Jelikož u nás bývají v zimě dost špatné silnice, předpokládám, že do března budu jezdit z 80 % vlakem, tak 10% busem a 10 % autem. Budu dojíždět cca 35 km tam a 35 km zpět každý den. Až překlenu zimní období, tak spíše převážně autem, ale předpokládám, že občas dojde i na ten vlak nebo bus.

Když jsem jela do nového zěmstnání podepsat pracovní smlouvu, jela jsem schválně vlakem, abych si pěšky prošla město a viděla, co kde je atd. Na nádraží mě překvapila velmi dlouhá fronta na lístky, a to se mi tedy vůbec nelíbilo.

Existuje nějaká karta, na kterou bych si převedla nějaké peníze a tou kartou vlastně platila až u průvodčího? Počítám, že každá minuta bude dobrá, proto bych nerada vyrážela ještě třeba o 15 minut dřív, abych si koupila jízdenku.

Ještě dodám, že u nás platí systém Iredo.

Moc děkuji za případné rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je vše v jednom kraji tak tam bude platit krajský tarif bez ohledu na to jestli jde o vlak nebo autobus. Nechte si vystavit průkazku (měsíční / čtvrtletní / roční) na příslušné zony mezi bydlištěm a pracovištěm. Pročtěte si ceník vaší krajské dopravní organizace - tj. IREDO.

id
hodnocení

1x

Pokud budete dojíždět jen občas, tak žádná karta s předem zaplaceným poplatkem se vám nevyplatí.

hodnocení

0x
Něco podobného...?
oredo.cz/...
doplněno 03.12.19 14:41: Případně zvolte v levém menu bližší nabídku

commonman*
hodnocení

0x

Na Iredo kartu nepotřebujete podud si jí pořídíte a budete z ní platit je tam sleva 5 procent. Pro cestování u ČD je inkarta kde si zaplatíte slevu 25 procent kterou máte pak na každou jízdenku. Do mobilu je super aplikace Můj vlak kde si jízdenku koupíte během minuty ať už se slevou nebo bez.

Dle výhodnosti pro cestu vlakem

pokud jen cesta jedním směrem náhodně vyjde nejvlěnšji IN25+jízdenka , iredo , normální jízdenka ČD

cesta tam a zpátky in25+ zpáteční , iredo jednotlivě jízdenka tam a při cestě zpět opět , zpáteční jízdenka od ČD

pravidelné dojíždění pak jsou týdenky či měsíční tam to pak vyjde ještě od dost níž.

V době platnosti krajských tarifů je nějaký tarif ČD k ničemu.

commonman*

Ne pokud bude dojíždět vlakem .

Nevím jak v HK, ale například u nás tarif ČD v rámci kraje prostě neplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]