Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je disperzní lepidlo?

Od: annii odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
podle návodu mám použít disperzní lepidlo. Mohli byste mi nějaké poradit popř co to dispezní lepidlo vůbec je?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lepidlo disperzní, neboli "vcucávací":-D. Koukněte semhle (najít mi to trvalo cca 3 vteřiny).

hodnocení

2x

Disperzní lepidla jsou tekuté nebo pastovité konzistence a jejich základem je disperze částic polymerů ve vodě. Po jejím vsáknutí do porézního materiálu a následném odpaření a zaschnutí již lepidla vodě velmi dobře odolávají. Neobsahují organická rozpouštědla a jsou ekologická. Používají se k lepení papíru, dřeva, textilu, tapet, kůže... Mezi nejznámější patří Herkules, tyčinková lepidla, Disperkol, Tenyl, Prity, Ponaly, Duvilax, Samson a další.

ceskykutil.cz/...

hodnocení

0x
Třeba Herkules.
Jinak všechna vodou ředitelná lepidla.

hodnocení

0x

Definici disperzního lepidla neznám, ale poradím použít Herkules. Je to lepidlo na savé materiály - papír, dřevo apd. Používá se i při výrobě nábytku (nebo velice podobné).

Co je disperzní lepidlo?
kami*
Význam se překládá běžně DISPERZNÍ = DVOUSLOŽKOVÉ. Předpona di- znamená dvě. Takže dobře zamíchat.
HERKULES je nej. Perfektně drží, používá se u nás v ČR hodně let a je nejlevnější z kvalitních, podle mne. Mají ho i v supermarketech. Globus, Obi, papírnictví.. Nejčastěji s ním všude lepí, když ukazují návody, tvoření z papíru v TV

kami - To je v tomhle případě nesmysl. Dvousložkové lepidlo nemá s lepidlem disperzním vůbec nic nic společného (teda mimo toho, že je to lepidlo). Disperzní lepidlo je jednosložkové a míchat se v podstatě před použitím nemusí vůbec. Ono "di" v tomhle slově totiž není předpona (di - sperze je nesmysl).

Při výrobě nábytku, se používá Dispercoll. Herkules je lepidlo hlavně na papír.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]