Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat :prodal jsem byt v osobním vlastnictví v manželství s telefonickým souhlasem manželky se kterou jsem už nežil v bytě jsem zůstat nemohl,manželka se na žádn ých platbách podílet nechtěla bydlí daleko.Hned jsem ženě polovinu poslal
ona peníze přijala,já sám zaplatil daň z prodeje nemovitosti pak následoval rozvod.Po 2letech zažádala soudně o neplatnost kupní smlouvy,že s částkou prodejní nesouhlasila a žádá peníze za tržní hodnotu bytu.Je kupní smlouva neplatná?Stačí mi
tvrzení realitního makléře,kterého se po tel.ptala má bývalá žena kdy dostane peníze za byt,ŽE VLASTNĚ O PRODEJI VĚDĚT MUSELA,když se ptala na peníze?Děkuji Drechsler
Jiří,Prodejní smlouva v době,kdy trvá manželství,je neplatná bez písemného svolení manželů.Tedy obou.Pokud nepopře telefonní souhlas,existuje třeba záznam,pak by smlouva platila,ale to asi nemáš.Pokud ale došlo k majetkovému vyrovnání po rozvodu,zase by se musela hodnota bytu projednávat.Nevím asi ti nezbude,než sehnat šikovného advokáta.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.