Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinace léků s alkoholem

Od: heterak® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
občas mně píchalo u srdce tak sem zašel za praktickým lékařem. Ten zjístil,že mám srdce v pořádku a že to píchání je od špatné páteře (skilioza páteře). Nikdy jsem s tím problémy neměl.
Předepsal mi tablety DORSIFLEX 200mg,které mám brát 1 x večer na uvolnění kosterních svalů.
Moje otázka zní,jestli si mohu dát občas alkoholický nápoj nebo je to vysloveně nebezpečné?
V návodu píší. " Při současném užívání přípravku Dorsiflex a alkoholu může dojít k zesílení tlumivého účinku. Během léčby přípravkem nesmíte používat alkoholické nápoje."
Jaké reálné riziko hrozí pří kombinaci s alkoholem?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@heterak - Jaké reálné riziko hrozí pří kombinaci s alkoholem?
To máte kus od kusu - doporučovala bych nezkoušet. Útlum činnosti centrální nervové soustavy se u každého může projevit jinak.

mnd®
hodnocení

3x

Ale máte to tam přímo napsáno ( v tom ,,návodu,,) - zdravi.euro.cz/...

Užívání přípravku Dorsiflex s jídlem a pitím
Tablety se doporučuje užívat nejlépe během jídla nebo po jídle, případně je možné tabletu rozdrtit nebo nechat rozpadnout v malém množství vody nebo mléka a zapít uvedenou tekutinou.Během léčby přípravkem nesmíte požívat alkoholické nápoje! Vše je to tam napsané.

Jestli máte chuť se napít a nevydržíte to tak se nemáte léčit na záda ale na alkoholismus.Riziko je jen takové,že dostanete infarkt a bude další dárce orgánů...jenže kdo si co vezme z opilce pod práškam.Možná medici na pitevním stole si smlsnou.

Reálné riziko je smrt.

111®

no a to jsem mu napsal hned jako první

hodnocení

2x

Tyto prášky jsou dost silné. Já bral taky jednu dobu na noc a dost jsem se motal ještě ráno. Na čas jsem úplně vynechal řízení auta - pro jistotu. Nakonec jsem to po týdnu vzdal - radši budu trpět, než se půl dne potácet. Na druhou stranu jsem se tedy opravdu vyspal.

Kombinace takových léků občas končí smrtí. Sám bych se rozhodně testovat takovou kombinaci bál. Nedoporučuji!

doplněno 03.12.19 16:37:

Každý člověk reaguje na léčbu jinak - můžou být vedlejší příznaky, může být pro jednoho silnější kvůli dalším nemocem nebo kombinaci léků... Takže pokud jste si dal a nezapil alkoholem, neudělalo to "nic", nemusí to znamenat, že jste nesmrtelný.

hodnocení

Tak to ste asi nebral ten stejný prášek. Včera večer sem si ho poprvé vzal a hlava se mně vůbec nemotalala,ani dnes ráno.

111®
hodnocení

0x

že tě to utlumí na smrt

02.12.19 19:13
hodnocení

Nechápu:(

liska5

Napětí ve svalech se po léku poněkud uvolní. Po pití alkoholu jsi v podstatě taky vláčnej. No, tak se to sečte a budeš rozvolněnej až moc.Na smrt bys potřeboval toho alkoholu litry a prášků pytel.

Já bych na skliozu volila návštěvu rehabilitačního lékaře, který Vám poradí cviky na srovnání páteře a na posílení svalového krunýře na trupu, event. Vás pošle na fyzioterapii.

Prášky i alkohol se zpracovávají v játrech. Proč si je zatěžovat?

Ono nemusí jít jen o přílišné uvolnění. Některé běžně prodejné léky ve spojení s alkoholem metabolizují na jedovaté látky a přímo poškozují játra. Například panadol nebo ibalgin.

Léky na uvolnění svalů kolem páteře jako býval myolastan jsou na bázi opiátů a to taky není ideální kombinace. s alkoholem.

kami*
Utlumí na smrt, tipnu jeden překlad. Jeden popelář kdysi byl jak zdrogovaný, ale drogy neužívá. Stačí být nemocný, vzít lék jako Paralen a dát si pivko. Pak ho šéf poprosil, ať ještě výjimečně dojede jednu trasu. Nepočítal s tím a motal se, bála jsem se, že ho něco přejede. Byl unavený viditelně, jako po drogách. Omámený, měl snížené vnímání reality. Motal se.
Jeden zaměstnanec byl na odvykačce protože záměrně bral tabletu na bolest hlavy a vždy zapíjel pivem. Má to účinek drog. Byl mimo. Pomalejší reakce, jiný pohled očí. Útlum. Škodí to podobně jako drogy. Brzy začal znovu.
Bleskově se lze i udusit poté při zvracení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]