Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest u srdce

Od: 6a* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám takový problém. Začlo to včera, kdy jsem od rána cítila takový divný tlak v oblasti srdce. Myslela jsem si, že to je třeba od nervů, ale v noci jsem se vzbudila a bolest při nádechu se zvětšila. Dneska ráno mě tam píchá i když se nadechnu jen lehce.
Je to taková hodně nepříjemná píchavá bolest. Příjde mi, že to je někde těsně pod srdcem.
Je mi 15 let, dočetla jsem se, že by to mohl být skříplý nerv, má s tímto někdo zkušenost? Asi si odpoledne zajdu k pediatrovi, jen aby mě neposlal domů s tím, že se to rozdýchá a je to pubertální vývoj.
Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Nepanikař. Víš jak funguje naše dýchání, ne? Plíce samy o sobě jsou úplně pasivní a samy od sebe se ani nepohnou, nádechy a výdechy jsou pouze následek stahování a uvolňování mezižeberních svalů. Objem hrudníku se zvětšuje a zmenšuje a tím způsobem se vzduch nasává do plic nebo vytlačuje ven.

No a takto bolet a píchat umějí právě lehce zachlazené mezižeberní svaly. V takovém případě skutečně nezbývá, než je rozdýchat.

hodnocení

0x

Tady jsou odkazy na podobné dotazy

ulekare.cz/...

ulekare.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]