Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutný lékař !?

Od: jakub051 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, stříhal jsem oleandr a při tom mi něco prsklo do oka, asi před půl hodinou . Od té doby mám zarudlé, až skoro krvavé oko . Myslíte, že to může vést k otravě? Použil jsem na omytí čistou vodu a výplach očí opthalmo septonex . JE NUTNÉ VYHLEDAT LÉKAŘSKOU POMOC?

doplněno 01.12.19 17:27:

Bylo to horší, po septonexu se to trochu uklidnilo, ale pořád trochu blbě vidím a trochu to štípe .

Je nutný lékař !?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Můžeš se ptát na lékařské bezplatné poradně pro akutní případy: 800888155. Já bych spěchala někam do špitálu na oční.

hodnocení

2x

Navštiv ihned lékaře! Oleandr je prudce jedovatý a pokud se dostane do oka, může v mimořádném případě (dle zdroje) způsobit i slepotu. Možná tam máš jen malé množství šťavy z oleandru.

Český překlad: "Přes svou krásu a lásku zahradníků je tato květina velmi jedovatá. Dokonce i vůně této rostliny způsobuje závratě. Pokud se šťáva z Oleandru dostane na pokožku, objeví se popáleniny a pokud se dostane do těla, dochází k vážné otravě. Pokud se dostane do očí, může způsobit slepotu".

optolov.ru/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]