Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, stříhal jsem oleandr a při tom mi něco prsklo do oka, asi před půl hodinou . Od té doby mám zarudlé, až skoro krvavé oko . Myslíte, že to může vést k otravě? Použil jsem na omytí čistou vodu a výplach očí opthalmo septonex . JE NUTNÉ VYHLEDAT LÉKAŘSKOU POMOC?
Bylo to horší, po septonexu se to trochu uklidnilo, ale pořád trochu blbě vidím a trochu to štípe .
Navštiv ihned lékaře! Oleandr je prudce jedovatý a pokud se dostane do oka, může v mimořádném případě (dle zdroje) způsobit i slepotu. Možná tam máš jen malé množství šťavy z oleandru.
Český překlad: "Přes svou krásu a lásku zahradníků je tato květina velmi jedovatá. Dokonce i vůně této rostliny způsobuje závratě. Pokud se šťáva z Oleandru dostane na pokožku, objeví se popáleniny a pokud se dostane do těla, dochází k vážné otravě. Pokud se dostane do očí, může způsobit slepotu".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.