Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci denně peníze za práci a jsem OSVČ

Od: boban® odpovědí: 11 změna:

Mám možnost pracovat pro člověka, jeho představa je taková, že mu budu vystavovat měsíčně fakturu. Peněz má opravdu dost. Chci, aby mi zaplatil vždy každý den po práci, ať už převodem, nebo na ruku hotově.

Jak toto ošetřit, lze tedy ty denní výplaty vykazovat jako zálohy, nebo jak na to?

děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Nejde jen o nějaké účetní, opravdu to jde udělat zálohami, ale já bych na to nepřistoupila, protože bych nikdy nevěděla, zda druhý den přijdete do práce. A to by mi mohlo způsobit velké problémy. S měsíční fakturací a výplatou je naděje, že se dostavíte do práce, jak bylo domluveno mnohem větší.

No vidíte Vy chcete mít klid aby přišel druhý den do práce...a jakou má jistotu řemeslník že po měsíční práci dostane vubec zaplaceno.A že těch případu bylo tisíce.

etana*

Věřitel má vůči dlužníkovi více možností, jak se svých peněz domoci, paní. Ztráty z nesplněných zakázek ovšem vymoci po subdodavateli je podstatně těžší.

hodnocení

3x
Jak na to?
Nikde není napsáno, že nemůžete fakturovat denně. V čem máte problém?

donpapa
hodnocení

3x

Co si dáte do Smlouvy o dílo a druhá strana bude akceptovat, to tam bude. Pochybuji, že někdo bude akceptovat denní fakturaci, lituji účetní obou stran ...

hodnocení

0x

V praxi se každý den po práci faktura nevystavuje. Takhle se vyplácí možná tak Ukrajinci ve výkopech. Pokud se vám zdá měsíc dlouhý, domluvte se na fakturaci po 14 dnech. Fakturovat denně je kravina.

id
hodnocení

0x

Řešíte nepodstatné věci. Jak chcete vyřešit, že jako OSVČ nemůžete pracovat pro jednoho člověka / firmu. Jak pořešíte flastr od finančáku pro vás i zaměstnavatele? Vy budete splňovat podmínky jako ZAMĚSTNANEC, ne jako OSVČ.

Tak třeba kurýři DPD/PPL jsou většinou na ŽL a za švarcsystém se to zřejmě nepovažuje...
A tazatel přece neuvádí, že bude pracovat pouze pro toho jednoho odběratele.

id

Tazatel píše v jednotném čísle, takže za mne je to jedna firma. Mám možnost pracovat pro člověka,

etana*

Id - to není předmětem dotazu a není to naše starost. Navíc vyjádření nevylučuje, že již pracuje pro různé lidi a teď má možnost pracovat ještě pro dalšího. Podstatné je, zda může dostávat peníze denně. Může, jak jsem psala, ale je to pro odběratele nevýhodný koncept a já bych na něj nepřistoupila. Takový nedostatek dodavatelů zas není, aby si mohli vymýšlet ptákoviny.

hodnocení

0x

A to zase opatrně,největším ,,použivatelem tzv.Švarc systemu je stát,proto nikdy nebude zrušen,mj.funguje všude ve světě,lidí kteří dělají celý rok na žl.jen státní zakázky je habaděj.Jak bude reagovat na tvůj požadavek bobane,to bych chtěl vidět,a jestli to dá do smlouvy,tak ti koupím láhev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]