Nejste přihlášen/a.
Mám možnost pracovat pro člověka, jeho představa je taková, že mu budu vystavovat měsíčně fakturu. Peněz má opravdu dost. Chci, aby mi zaplatil vždy každý den po práci, ať už převodem, nebo na ruku hotově.
Jak toto ošetřit, lze tedy ty denní výplaty vykazovat jako zálohy, nebo jak na to?
děkuju
Nejde jen o nějaké účetní, opravdu to jde udělat zálohami, ale já bych na to nepřistoupila, protože bych nikdy nevěděla, zda druhý den přijdete do práce. A to by mi mohlo způsobit velké problémy. S měsíční fakturací a výplatou je naděje, že se dostavíte do práce, jak bylo domluveno mnohem větší.
No vidíte Vy chcete mít klid aby přišel druhý den do práce...a jakou má jistotu řemeslník že po měsíční práci dostane vubec zaplaceno.A že těch případu bylo tisíce.
Řešíte nepodstatné věci. Jak chcete vyřešit, že jako OSVČ nemůžete pracovat pro jednoho člověka / firmu. Jak pořešíte flastr od finančáku pro vás i zaměstnavatele? Vy budete splňovat podmínky jako ZAMĚSTNANEC, ne jako OSVČ.
Tak třeba kurýři DPD/PPL jsou většinou na ŽL a za švarcsystém se to zřejmě nepovažuje...
A tazatel přece neuvádí, že bude pracovat pouze pro toho jednoho odběratele.
Id - to není předmětem dotazu a není to naše starost. Navíc vyjádření nevylučuje, že již pracuje pro různé lidi a teď má možnost pracovat ještě pro dalšího. Podstatné je, zda může dostávat peníze denně. Může, jak jsem psala, ale je to pro odběratele nevýhodný koncept a já bych na něj nepřistoupila. Takový nedostatek dodavatelů zas není, aby si mohli vymýšlet ptákoviny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.