Nejste přihlášen/a.
Alkoholik nikdy nepřizná svou závislost. Nikdy! Vždycky bude něco nebo někdo, kdo za to, že se opil, může. A z tebe udělá hysterku, která všechno dramatizuje. Pokud ho nidko neuvidí zbořeného, všichni mu to budou věřit a z tebe udělají semetriku, která za to může, že se občas napije. Opakuje se to tolikrát, že většina žen začne mít pocit provinění.
Jediný způsob, jak z toho ven je: Utíkat. Hodně rychle a hodně daleko. Sebrat děti a zdrhat. Žádné zachraňování velké lásky, žádné napravování, žádná důvěra ve sliby: To už tady bylo tolikrát, ale stále se tomu nechce věřit. Je to jen ztráta času, ztráta důstojnosti, ztráta srdce, ubližování nejen sobě, ale i dětem. Zdrhej!
Vlastní zkušenost.
Takže se tazatelce dostalo fajn rad,jak je těžce v pr... a jaký má její manžel obrovský problém. Nebylo by lepší z ní dostat více informací,než si sbalí kufry a děcka a zmizí? Jaký problém s alkoholem,kolik toho vypije,jak často,jak se chová? A až potom radit? Kdysi tu proběhla podobná diskuse,ze které vyplynulo,že alkáčem je už člověk,který si pravidelně dá dvě piva...Babkazov,chápu,že máte za sebou škaredý zážitek,ale až tak zlé to u tazatelky být nemusí. Na druhou stranu může.
Znám manželé, je jim + - 50 let a manžel již 20 let nepije. Předtím se napil pod obraz , do němoty jednou za dva, tři měsíce. Prostě vždy, když se doma slavilo a nebo u přátel. Do hospody nechodil, domů si alkohol nekupoval. Manželka je abstinent od mládí, vyrůstala v alkoholické rodině.
Také měl na vybranou, buď přestane a nebo žena uteče. Jejich společenský život byl na nule neboť on neměl klapku. Nevím, kterého lékaře navštívil s tím, ať mu napíše pro žernu potvrzení , že není alkoholik. Měl smůlu, jeho diagnóza se jmenuje kvartální alkoholik.
Lékař jej poslal na jednu noc do léčebny, ať se jde podívat jak dopadne. Pak vyprávěl hrozné zážitky, kdy z výkoných sportovců byly ležící trosky napojeny na hadičky. Toto stačilo, že muž se nedotkl již 20 let alkoholu. Zpočátku jednou za 14 dní choil k lékaři sdělit zda vydržel a nebo kolik vypil. Nevím jak dlouho tam chodil, ale vlastní vůlí bez léků přestal pít. Prý alkoholik se vyléčit nemůže, jen může abstinovat a z toho důvodu si pán netroufne i po 20 letech dát ani pivo.
Tentokrát s babčou tak docela nesouhlasím. Alkoholik je schopen přiznat svou závislost, ale musí to vyjít z něho samotného. Hučení od okolí vnímá spíš negativně. Snad přistoupí alespoň na společnou návštěvu protialkoholní poradny. Pak se uvidí, snad i přistoupí na ambulantní léčbu - to by už bylo napůl vyhráno. Protialkoholní léčebnu rozhodně nedoporučuji, zvlášť kdyby to mělo být proti jeho vůli. Bohužel většina případů je taková, že alkoholik svou závislost přizná, dokonce se začne i léčit, ale časem s k chlastu znovu vrátí Přesto by se to mělo zkusit
Keplere, moc pěkně nasáno, ale nedá mi to, musím se zeptat: Kolik jste zažil alkoholiků? A v rodině? A těch, kteří to přiznali? Nemyslím ty ve filmu, když se ve společnosti AA postaví a řekne: "Jsem Džony a jsem alkoholik."
Znám dost alkoholiků, někteří to dotáhli do úplného konce a mají na hčbitově pomníček, drtivá většina chlastá a jak říká babka, svádí to na všechny okolo sebe, jen ne ba sebe.
Z celé té hromady ochlastů jsou dva, kteří s tím skončili. Šli dobrovolně na léčení a světe div se, po návratu už ani kapku. Nemají problém při nějaký oslavě se normálně bavit a být u kafe či limonády. Jeden už asi dvacet let, druhý asi pět let.
Dývat ultimáta, buď půjdeš na léčení, nebo uvidíš nepomůže. Musí to pochopit sám.
Jak přesvědčit manžela, toť otázka. Do mě kdyby někdo denně hučel ať něčeho nechám, tak budu z toho akorát otrávený. Na to musí přijít sám, nejčastěji až padne na hubu. Já alkohol přestával zvládat v roce 2003. Pak jsem si řekl, že ho vlastně k životu nepotřebuji, zkrátka hlava řekla tělu co má dělat. O léčení, ať už ambulantním nebo v nějakém ústavu jsem vůbec neuvažoval, tam bych fakt nešel. Po pěti letech abstinování jsem sekl i s kouřením a teď žiju bez těch dvou příšer. Normálně. A myslím, že jsem inspiroval další tři lidi, protože taky přestali a taky bez lékařské pomoci, což mě těší o to víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.