Nejste přihlášen/a.
Poraďte, kdo ví. Obec nainstalovala novou značku zákaz vjezdu do naší ulice. V katastru je to vedeno jako ostatní komunikace. Mám v této ulici domek, trvalé bydlení. Cesta je 3 m široká, takže dva vozy vedle sebe neprojedou, není to jednosměrka, ale všichni jsme naučeni jezdit logicky jedním směrem. Může mi někdo zakázat příjezd k vlastnímu domu? Mám snad někde žádat o dodatkovou tabuli třeba dopravní obsluze vjezd povolen?
Díky
Já bych pro klid požádal o vyjímku vjezdu toho kdo tam tu značku nechal nainstalovat - nevím samozřejmě důvod instalace této značky.
U nás v obci mám vjezd na svůj pozemek před restaurací a vzhledem k tomu, že tam hosté parkovali tak tam obec nechala dát DZ zákaz zastavení a já tam musím zastavit neboť si musím otevřít bránu na svůj pozemek abych tam mohl vjet.
Sice ještě jsem se za těch asi 10 let nesetkal s tím, že by tam stála policie a kontrolovala nebo pokutovala ale niko neví na koho narazí.
Jinak ta DZ zákaz zastavení je taky bez dodatkové tabulky,
Je vidět, že na obci nepřemýšlí. Zákaz vjezdu (DZ B1) znamená, že do ulice nesmí vjet žádná vozidla s výjimkou vozidel IZS (Integrovaný záchranný systém - Policie, Hasiči, Záchranné služby) v případě zásahu. Tedy ani vy, ani popeláři, ani tzv. "zásobování" atd. Instalace DZ B1 na veřejné komunikaci je bez dodatkové tabulky celkem nesmyslné.
Podejte přímo na obec/OÚ stížnost se žádostí o nápravu.
@slavo: Žádat obec o výjimku není to pravé ořechové. Ta výjimka by totiž měla vyplývat z příslušné dodatkové tabulky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.