Nejste přihlášen/a.
Dobrý den 25.8.2019 me srazila pani na kruhovem objezdu , jel jsem na motorce a bohuzel si me nevsimla. Nehoda nedopadla nejhur ale na motorce a na mem obleceni vznikla skoda kterou ted po 3 mesicich pojistovna nechce platit? Jak to mam prosim nadale resit? Prijde mi ze si ze me delaji srandu.. dekuji vsem za rady..
odepsali mi odpoved v tomto zneni : Rozsah škod na vozidle neodpovídá popisu jejich vzniku; poškození vozidla je technicky nepřijatelné.
s likvidatorem sem se jeste normlane bavil co a jak do kdy a kolik mi asi daj a pak mi prijde tohle? :D
Nelze poradit korektně - neznáme přesná data!
Velmi často se řeší podobné střety celé měsíce. Pokud neuzavřela PČR, není šetření dokončeno. Až po dokončení šetření nehody musí pojišťovna plnit dle zákona. Volejte infolinku nebo pište na jejich mail s požadavkem, proč není vyplacena škoda, případně důvod zamítnutí. Až poté lze dál řešit, případně jít do soudního sporu.
Vyjadřují se ve smyslu, že jste podvodník a poškození je z jiných nehod a událostí. Je teď na vás a případně soudním znalci, aby prokázal, že vše bylo způsobeno nehodou. Zkuste si zjistit, jestli třeba neměla v minulosti motorka poškození ... před vaší koupí. Mohlo se stát, že uplatňujete úhradu poškození něčeho, co oni jasně a prokazatelně vidí v minulosti jako již poškozené... tj. dopouštíte se pojistného podvodu a oni odmítají hradit i vše ostatní.
Takže pozor, jste na tenkém ledě. Poškozený si často vymyslí (já vás neobviňuji) poškození, která s nehodou nesouvisí, jen aby měl každou korunu navíc. Pojišťovna takto zamítne, když má argument a tím vás vystavuje možnému stíhání za pojistný podvod.
Bratr mel 3 mesice nove auto, nekdo ho na sidlisti naboural, policie prijela, pokrcila rameny. Nicmene, bratr se nevzdal a prosel cele mesto, na konci nasel auto ktere ho nabouralo. Opet policie, jasny vinik a po celem martyriu pojistovna odmitla plneni cca 50 tisic korun. Vzal pravnika, ktery napsal a poslal dopis pojistovne a nakonec skodu uhradila. Takze to nemusi hned skoncit u soudu. Hodne stesti v boji, protoze to boj je!
Pokud jste se nepokoušel o pojistný podvod, tak to je divné. O jakou pojišťovnu se jedná? Např. s Českou mám jen tu nejlepší zkušenost. V poslední době jsem vyřizoval cca 4 pojistné události (ve firmě i soukromě) a nebyl sebemenší problém. Dokonce jsem byl mile překvapen, že ve všech případech poškozený měl pojistné plnění na účtu max. do měsíce.
Tohle pojišťovny zkouší často - spousta lidí se na to vykašle a sklopí uši... Vymáhej právní cestou, pojišťovna musí ze zákona uhradit skutečnou škodu = jak na motorce tak na oblečení, cestovné příp. zapůjčení náhradní motorky po dobu opravy, oprava z nových dílů apod. Tj. nesouhlasit s vyjádřením pojišťovny, hodí se vlastní znalecký posudek, výzva sepsaná právníkem příp. návrh žaloby... Pak obvykle zaplatí bez problémů (stačí ukázat že se umíš bránit a oj...t se nenecháš)
v tomto případě musí být člověk neoblomný a důrazný...taky jsem už likvidátora párkrát vyškolil...člověk je musí ubít argumenty..
1) když otcovi vypočítal, že na opravu nárazníku dají 2500,- tak jsem ho poslal do prdele s tím, že za 2500,- nikdo nic nenalakuje a že oprava va škodovce nejde pod 4500,- a ať nezkouší moji trpělivost, že jako škodovkář mám tady to info v malíčku...za týden poslali 4500,-
2) když jsem žádal po Olmu náhradu škody za píchlou gumu, tak po mě chtěl informace a papíry, které neměly žádnou souvislost s událostí...poslal jsem ho šípku s tím, že na to nemá právo a nevidím jeden rozumný důvod proč bych mu měl k píchlé gumě posílat fotky na kterých stejně kulový uvidí, stav km, velký techničák a podobně a hlavně 3 měsíce po nahlášení...do týdne peníze za gumu na účtě...
je to o přístupu
Vyškolil? To asi těžko, to by musel jít bručet za pokus o podvod Naprosto vážně - když zkusíš ošidit ty pojišťovnu tak to hned je pojistný podvod se vším všudy, ale když tě zkusí ošidit pojišťovna tak buď jí to projde nebo zaplatí a nic se neděje... Tak kde to jsme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.