Dobrý den, chtěl bych své peníze investovat s daleko lepším výnosem než nabízejí banky. Jelikož jsem na samém začátku a nemohu investovat do větších projektů apod., chtěl bych se poradit jak začít? Na začátku mám 100 000Kč, abych své riziko investice obstojně ubránil, investoval bych nejraději do 10ti investic, tj. 10x 10 000Kč. Je to poměrně malinká částka, proto bych se rád poradil jak začít? Narazil jsem na spoustu různých nabídek od lidí, kteří by chtěli půjčit peníze (sice trošku více 50 000Kč a více), když bych se do toho chtěl pustit, jak se chránit? Vypsat směnku je málo, když o cizím člověku nic nevím. Jde někde zjistit historii dané osoby? Někteří nabízejí jištění nemovitostí, jak toto probíhá? Děkuji za váš čas a smysuplné odpovědi
Čemu rozumíš? V čem se vyznas? Jestli ničemu a myslíš, že někam strčiš kilo a za rok ti vypadnou dvě kila, tak si najdi nějaký spořicí účet než o to kilo přijdeš
Investuj to do dividenodových akcí. Budeš mít 7-10%ročně a ubude ti spoustu starostí s vymáháním peněz od dlužníků. Mimo jiné, deset procent ti stejně žádný nedá.
jenda2*
To, to je nejlepší cesta, jak o peníze přijít. Ekonomika je velice vratká a investice do akcií je naprostá hloupost. Pokud máte rád vzrušení, tak toto není zrovna vhodná cesta...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.