Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spořicí účty nevydělávají

Od: svatoslav odpovědí: 17 změna:

Zdravím, kam byste vložili finance z právě ukončené smlouvě o penzijním připojištění (výhodné jen pro penz. společnosti)?

Nechci být vázán šesti lety (produkt Stavební spoření), přitom chci max. zhodnocení a peníze kdykoliv k dispozici...

díky za rady

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Spořící účty nikdy nebudou vydělávat. Úroky se odvíjí od inflace. Zvedá se inflace, roste cena peněz a naopak. Úrok nepokryje inflaci, leda že by vás banka dotovala.
Pry dotuje. Proboha a co delam ja se svyma penezma, ktere bance defakto pujcuju a ona na nich vydelava a neni mi schopna dat za to ani blbe procento? Co to je? A ja chci po nich pujcit par supu tak chcou za to 6%+? Tak kde jsme? Hlavne ze na nas banky vytriskaly loni 70miliard.
svatoslav
hodnocení

Ano, to je princip v každé bance, půjčí za 105, odmění za 95... z rozdílu žije, to je pochopitelné... ale proč není na Spořicím někde 3 % trvale, ne jen na půl roku jako u Raifky?

Ze by kvuli novym klientum?
Když bude banka potřebovat levný kapitál, tak vám dá o něco víc, než konkurence. Až bude mít dost, tak zase úrok sníží. Podobně jako letos moneta, která bude odkupovat svoje akcie. Nic víc v tom nehledejte. Každopádně jak jsem psal, spořící účet vám inflaci nikdy nezaplatí. To musíte o dům dál a vyšší level.

hodnocení

2x

Když čtu Vaši otázku, úplně vidím ty reklamy v televizi, kdy zákazník důrazně vyjmenovává, co chce a co nechce a na to mu líbezným hlasem lživě přitaká nejmenovaná banka. Přitom žádný takový úžasný produkt neexistuje už nejmíň 25 let. V dřevních dobách demokracie se dalo celkem slušně zbohatnout na úrocích (můj tehdejší zaměstnavatel poskytoval několik let zaměstnanecké spoření s 15% úrokem, nekecám! než mu to bylo zatrženo) a z toho spoření jsme každý rok vyzvedli pouze úrok a zaplatili si jím na další rok dvě stavebka, no prostě bomba. Peníze generovaly peníze a tak to má být. Ale to už je opravdu dávno. Teď banky nepustí k lizu klienta ani náhodou.

Tak ono i dnes se dá trhnout 10-15% ročně ,jen si na to musí člověk vyčlenit peníze, na které nešahá a je pak z toho zajímavý pasivní příjem. Oproti té demokracii z devadesátých let to má výhodu v tom, že inflace není taková. Sice zdražuje se furt a stále, ale s těmito procenty je člověk tak nějak furt napřed. Moje spořící účty všechny zejí prázdnotou, protože tam jsou peníze v nebezpečí a reálně ubývají.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tak ono když chceš peníze kdykoliv k dispozici tak zbývají jen spořicí účty, kdo chce větší úroky musí jít do vyššího risku a investovat na delší dobu

danys*
hodnocení

0x
Podílové fondy, komodity atd.
svatoslav
hodnocení

Jen NE podílové fondy...

hodnocení

0x

V září jsem si založil účet v equa bank. Když alespoň dvakrát měsíčně zaplatím kartou equabank, tak úrok na spořícím účtu je 1,2 %. Nevím, jestli to byla jen časově omezená akce, nebo to úročení zůstává.

Založ si monetu. Dostaneš tisíc Kč odměnu. Úrok do konce roku 2%, od ledna 1,5% a máš to bez podmínek.
jurajjuraj*

od ledna bude 1,5% nejspis jen pro ty co to zakladali jeste se dvema procenty, protoze na strankach maji psane jen 1,2% a to plati stejne jako u toho 2% jen do milionu

svatoslav
hodnocení

Ano, MONETA dává nejvíc, ale jen do Silvestra... kam pak dál?

motak
hodnocení

0x
a kolik to je penez? jestli to ma vubec cenu resit...
normalni sporici ucty maji neco pres procento a penize mate hned k dispozici.

hodnocení

0x

Momentálně mám banku CREDITAS a jejich spořící účet s 1,8%.

prestik*
hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik těch peněz je. Částku pod 300 kolíků bych dal do P2P. Se sumou nad 300 K bych se stal tichým společníkem v nějaké prosperující firmě, ideálně s majitelem z řad příbuzenstva. Mám s tím docela dobré zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]