Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vylučovací metoda - exekuce

Od: libusejiraskov odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nevím jestli tento dotaz patří do této kategorie. Bydlím jako nájemnice s trvalým pobytem. Před časem jsem poznala muže a bydlíme společně už 2 roky. Je to slušný člověk, ale z minula má dluh Kč 42.000,--. Přišel mu exekuční výměr. Nemá tady trvalé bydliště. V podstatě je bezdomovec, tr. pobyt má na Městském úřadě v předešlém bydlišti. Pobírá částečný invalidní důchod I. stupně. Já mám plný ID. /infarkt, CMP/

Byla jsem upozorněna, že mi bude odebrán můj majetek. Především elektronika. Je to vůbec možné? Doklady o nabytí mám z doby ještě než jsme se poznali. Připadá mi to neuvěřitelné. Prosím, dá se to nějak překlenout Vylučovací metodou? Nevím, co mám dělat a hodně mě to stresuje. Byla bych vám moc vděčná za radu. Děkuji za zpětnou vazbu.

Libuše Jirásková

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Exekutor chodí tam, kde se dlužník zdržuje, bez ohledu na to, zda tam má bydliště.

Postup je takový: přijde exekutor a sebere, co se mu hodí. Pokud sebral i vaše věci, podáte návrh na vyškrtnutí ze seznamu, doložíte doklady, a exekutor do 30 dnů buď vyhoví nebo nevyhoví. Pokud nevyhoví, podáte na soudu vylučovací žalobu.

Nejsprávnější řešení je komunikovat s věřitelem i exekutorem a splácet své dluhy.

ekcr.cz/...

eset*
hodnocení

0x
Dobrý den.Exekutor může provádět exekuci pouze osobě která je uvedena na Nařizovacím usnesení.Pokud bydlite ve společné domácnosti s dlužníkem a vykonavatel prijde k vám zabavovat věci musíte prokázat, že jste jejich vlastnikem vy a to buď paragonem o koupy nebo jiným dokladem o nabytí.Pokud i přesto budou věci zabaveny(což by se stát nemělo,ale pracovala jsem pro Prezidenta Exekutorské komory ČR a tak vím, že se to neoprávněně stává)musite k soudu podat vylučovací žalobu.Pokud je Váš přítel hlášeny na úřadě jak exekutor zjistil, že bydlí u Vás? Zřejmě mu k vám chodí důchod a tak součinností třetích osob zjistil exekutor na důchodovým adresu. Pokud se těmto tahanicím a popravdě i stresům chcete vyhnout ať si přítel nechá posílat důchod jinam nebo ať si zjistí jaké možnosti poskytuje pošta ohledně převzetí duchodu napr. jestli je moznost donášky (vyzvednuti na poste).No a pokud Vas bude exekutor kontaktovat nebo k vam prijde vykonavatel řekněte, ze uz spolu nejste.Tim padem nemate s dluznikem nic spolecneho a budete vy i vas majetek mimo dosah exekutora. Ja bych osobne volila tuto variantu.

mak*
hodnocení

0x

Ano je to možné, jsme totiž země neomezených možností. Pokud s Vámi prokazatelně bydlí ve společné domácnosti (jde o skutečný pobyt, nikoliv o to, kde je hlášen), seberou i Vaše věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]