Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím jestli tento dotaz patří do této kategorie. Bydlím jako nájemnice s trvalým pobytem. Před časem jsem poznala muže a bydlíme společně už 2 roky. Je to slušný člověk, ale z minula má dluh Kč 42.000,--. Přišel mu exekuční výměr. Nemá tady trvalé bydliště. V podstatě je bezdomovec, tr. pobyt má na Městském úřadě v předešlém bydlišti. Pobírá částečný invalidní důchod I. stupně. Já mám plný ID. /infarkt, CMP/
Byla jsem upozorněna, že mi bude odebrán můj majetek. Především elektronika. Je to vůbec možné? Doklady o nabytí mám z doby ještě než jsme se poznali. Připadá mi to neuvěřitelné. Prosím, dá se to nějak překlenout Vylučovací metodou? Nevím, co mám dělat a hodně mě to stresuje. Byla bych vám moc vděčná za radu. Děkuji za zpětnou vazbu.
Libuše Jirásková
Exekutor chodí tam, kde se dlužník zdržuje, bez ohledu na to, zda tam má bydliště.
Postup je takový: přijde exekutor a sebere, co se mu hodí. Pokud sebral i vaše věci, podáte návrh na vyškrtnutí ze seznamu, doložíte doklady, a exekutor do 30 dnů buď vyhoví nebo nevyhoví. Pokud nevyhoví, podáte na soudu vylučovací žalobu.
Nejsprávnější řešení je komunikovat s věřitelem i exekutorem a splácet své dluhy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.