Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Erytrocyty - zvýšené - nemoc?

Od: dominik33 odpovědí: 9 změna:

Zdravím :)

Dneska mě obvodní doktorka vystrašila se zprávou, že mám zvýšenou hladinu Erytrocytů (červ. krvinek) - konkrétně 5,89 (norma je 5,8). Mám jít za dva týdny na další krev. Řekla, že to neznamená, že to je Leukémie či nádor. Ale já si toto vždy hodně beru...proč by tyto nemoce vlastně zmiňovala? Dostal jsem velký strach docela. Také jsem zjistil, že před 13-14 měsíci jsem měl tuto hladinu vyšší (6) a nikdo mi nic neřekl - výsledky byly údajně OK. Šlo to však asi jen přes sestru. JEstli tu je ěnjaký odborník či má s tím někdo nějakou zkušenost...mám se bát? Díky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, když jste měl zvýšení již před rokem a nyní máte míň, asi se neděje nic závažného a je to jen, aby se to sledovalo, aby se údajně nic neprošvihlo, kdyby přece něco.A pokud máte ochybnost, tak si zajděte do hematologické ordinace, kde vás vyšetří podrobněji a také vysvětlí, co a jak. Ale možná, že vás taky vyhodí, protože každá laboratoř má jiné referenční hodnodty a to, je jinde nad limit, v jiné je to norma. Limity jsou jen orientační hranice, spíš jde o vývoj a ten nemáte.

111®
hodnocení

0x

nemyslím, že je důvod, mohla to být jen stravovací chyba, neuvědomil jste si co nemáte jíst před odběrem, železo zvyšuje červené krvinky

dominik33
hodnocení

Před odběrem jsem nejedl 12 hodin.

hodnocení

0x

Dobrý den, Dominiku, nepanikařte zbytečně. Norma je jedna věc a drobná odchylka věc druhá. Lékařka zmiňovala leukémii proto, abyste pochopil, že NEMÁTE leukémii nebo nádor. Můžete být jen lehce dehydratovaný.

hodnocení

0x

Pěkný den,

kdyby lékařka měla podezření na leukémii,ihned by Vás posílala na specializované pracoviště na další vyšetření. Takže buďte v klidu.

doplněno 28.11.19 20:19:

Doktorka musí zjistit,co je v té krvi špatně,může to být z přechozené chřipky,nebo máte někde v těle zánět. Nemyslela bych hned na rakovinu.

dominik33
hodnocení

No já mám jít za 2 týdny na krev a pak by mě možná případně poslala na další vyšetření právě :(

dominik33
hodnocení

V kombinaci s vysokým tlakem už se bojím Polycytémie. Poslední měsíc jsme ze všechny strašně vystresovanej, stresové a zlé období.

@dominik33 tím, že budete stresovat a lítat v soustředných kruzích, ničemu a nikomu nepomůžete. Právě naopak se potřebujete uklidnit a přestaňte myslet na něco, co nenastalo a pravděpodobně nenastane.

liska5
hodnocení

0x

Tady není žádný lékař. Já mám zkušenost, že když se před odběrem víc napiju vody, tak je krev naředěnější a červených krvinek mi v rámečku pod mikroskopem napočítají méně. Zvýšený počet červených krvinek mají horalé z vysokých poloh a sportovci. Ti potřebují navazovat na červ.krvinky rychle kyslík. Tak si jich tělo víc vyrobí. Na horách je ho ve vzduchu méně a při sport. výkonu je ho zase víc potřeba.. Pro zánět a leukemii byste měl mít zvýšené naopak bílé krvinky leukocyty. Taky se sledují tvary krvinek.

Nepíšete, proč na ty odběry chodíte? To máte nějaké zdrav.potíže? Únavu, malátnost, bledost, nevolnost, kvácivost, či na sonu zvětšený některý orgán /slezina, játra/?

A jak říká inžinýrka, doktorka Vás chtěla uklidnit. Proto klídek!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]