Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy s jazykem

Od: klarka* odpovědí: 8 změna:
Po stranách jazyka u kořene citim takové hrbolky,nebolí,jen je to nepříjemný pocit.Mam pocit vysusenych úst a jazyk jako bych měla pořád podrazdeny u kořene,take bez bolesti a casto se mi dělají afty.Co to může znamenat,nevíte někdo?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odpověď na podobnou otázku:

" Kloktejte šalvějí a ev. se poradte se stomatologem, pokud jsou to afty, zkuste genicánovou violet ev. ten prostředek,který vám doporučí a nejezte kořeněné a hodně výrazné potraviny. Ovoce a zeleninu si více a mnohem déle umývejte, může to být citlivost na přostředky, kterými jsou ovoce a zelenina ošetřovány".

ulekare.cz/...

liska5
hodnocení

2x

Na jazyku se odráží stav vnitřních orgánů, způsob a změny stravování. Váš problém je ve střevě! Jazyk reaguje na nevhodné kombinace potravin, signalizuje přemíru nebo nedostatek látek ve stravě, reaguje na léky,...

Jinak se začněte zdravě stravovat. Více zeleniny syrové i vařené, cereálie, ořechy, ovoce, oliv.olej, luštěniny, zelenou petržel, česnek,...A pak méně stresu, pohyb v čistém prostředí, hygienu rukou a mezi jídly dostarek čisté vody nejlépe s citronem.

Omezte sladké tyčinky, sladké nápoje, uměliny, levné uzeniny, konzervy, chipsy, smažená jídla..Příliš mléčné stravy má na svědomí nedostatek Fe - železa, při kterém může pálit jazyk. Nerovnováha ve střevě způsobená třeba antibiotiky, poškodí střevní mikrofloru, která vyrábí vitaminy B. Jejich nedostatek, /hlavně B12/ se taky projeví v ústech.

Existuje diagnostika z jazyka /nejen na internetu/. Začali s ní starověcí Asiati. Půjčte si knížku Michio Kushi: Orientální Diagnostika /o jazyku je na str. 170-173/. Tam jsou naťuknuty inevhodné kombinace jídel. Je to docela zábavné čtení.

Na afty je dobré nosit v ústech pár dní kousíček česneku. Pokousaný tenký plátek pod jazykem nebo ve tváři za zubama. Nesmí pálením dráždit, proto tak malý.

idanova*

Zdravím. @liska5, konečně jste se po delším pauzírování vrátila. Však už tady vaše rady chyběly! Váš přehled o úpravě zdrav. problémů stravou je obdivuhodný. Napsat vám nešlo, nejste registrovaná, škoda... Každopádně vás ráda vítám *zdravi*. Ida

sp
hodnocení

0x

Nějaká alergie na kyselé citrusy?

klarka*
hodnocení

To právě nebude ovocem a už jsem z toho zoufala :(

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Po tom, co mi vytrhli krční mandle (už v dospělém věku), jsem to často mívala taky. Nachlazení, když nemohlo na mandlích, projevilo se mi na krčních sliznicích. A právě taky na kořeni jazyka. Ten zduřel, ale zuby nepovolily, tak se otok vytvaroval do hrbolků, které popisujete. Řešila jsem to přípravkem Grepofit - objednáváno na internetu. Buď ve spreji, kdy si nastříkáte do krku, nebo v kapslích, uvnitř kterých je mechanicky vylisovaný skutečný olej z grepů, bez hromady syntetické chemie. Po pár dnech problémy zmizely. Pak jsem, z jiných důvodů, začala pravidelně pít kefír, a uvědomila jsem si, že se krční problémy neobjevují. Že by vyladěná střeva a zlepšená imunita? Ida

klarka*
hodnocení

Děkuji za radu,vyzkousim.Snad to pomůže.

hodnocení

0x

Pěkný den,

to budou nejspíš afty. Mně na afty pomáhá mastička Alocrail.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]