Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka v insolvenci

Od: paj odpovědí: 9 změna:
Dobrý den mám dotaz lze uskutečnit půjčku v insolvenci? Děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran56ris*
hodnocení

2x

To je stejné jako v exekuci. Pokud máte na půjčení, tak můžete splácet VÍCE PENĚZ na Vaše závazky.

Nehledě na záznam v Rejstříku dlužníků.

I kdyby ji Vám někdo dal a věřitel se to (snadno) dozví, okamžitě jste u soudu a půjčené peníze musíte vyplatit starému věřiteli. Došlo by pouze k nekonečnému narůstání dluhů.

sebod*

a na to jsi přišel kde, že by je musel vyplatit starému věřiteli? To je teda opravdu pěkná hloupost!

fran56ris*

Jo, tak to bys divil. Zrovna mému povedenému synovi, který je samá exekuce se stalo že si půjčil peníze a přijel věřitel i s policií, prohlédli být, našli 20 000 a doklad o půjčce a prachy zabavili. Obvolal se k soudu a ten mu zrušil insolvenci a peníze přiřknul tomu starěmu věřiteli jako splátku dluhu. A hned za týden byi v exekuci s podmínkou na dva roky, protože si podle zákona nesmí ani v insolvenci půjčovat. Je jedno od koho. Víme pane profesore práva. Víš kulový jak to u soudu chodí a jak funguje demokracie.

Nezapomeň mne nahlásit. Tohle je reakce na tebe, ne na dotaz.

sebod*

tak za prvé: komu bych Tě měla nahlásit? Nějaká duševní porucha?

za druhé: to s tím synem je krásná pohádka nebo něco je jinak, jak píšeš. Policie v žádném případě nemá v takovém případě, která popisuješ, právo udělat u někoho domovní prohlídku. Půjčené peníze NIKDY nepatří jinému věřiteli. To prostě ze zákona možné není.

Ale jak píši: jinak hezká pohádka. Takže teď tu o Karklulce, prosím.

Za třetí: asi sotva mi napíšeš synovo jméno, abych se koukla do rejstříku, kde je pravda, že? *smich*

hodnocení

2x

Pevně doufám, že nelze.

Ale kdyby to šlo, nedivil bych se...

hodnocení

1x

Ani to nezkoušejte.

sebod*
hodnocení

0x

zákon nijak nezakazuje (ani nemá právo) půjčit si peníze v insolvenci. Otázkou je, zda takovému člověku někdo půjčí.

lidus*

Půjčí mu každý lichvář a nechá ho ručit tím, co mu ještě zbylo, pokud už nemá vůbec nic tak mu nepůjčí ani on. A ano, pokud nějak příjde k penězům (nikdo nezjišťuje jak) musí uhradit pohledávky. Co se o tom píše v zákoně, netuším, ale vím, že to funguje tak jak jsem napsala.

sebod*

Lidus, já s insolvenčním zákonem pracuji denodenně více jak deset let. To o čem píšeš, je tkz mimořádný příjem. A do něho se půjčka opravdu nepočítá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]