Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cítím se suus

Od: pralinka* odpovědí: 1 změna:

Tak sem se pěkně začetla a zjistila,že mám úplně stejný problém jako Suus,doslova:)bydlím na vesnici,s přítelem a dvěma holčičkama..ze začátku vše v pohodě,krásný vztah..vždycky jsem odsuzovala nevěrné ženy...ale časem..přítel změnil práci,začal jezdit po světě,doma je tak jednou dvakrát týdně a jak teda může nezdžuje se s rodinou,začal si žít takový svobodný život...dlouho sem to přecházela,nevadilo mi to...pak jsem se ale sblížila s kamarádem,o kterém jsem věděla,že mě má rád delší dobu,ale ta chemie tam ze začátku nebyla...vůbec..vůbec jsem si nedokázala představit s ním něco mít a jednou ejhle...všechno se otočilo...jsem přes rok zamilovaná(teda oba)až po uši..rok se scházíme,rok lžu príteli,rok trpím,protože doma nejsem vůbec spokojená..S milencem máme krásný vztah,stejný zájmy..moje holky ho mají moc rádi,on je má rád...všechno super...ale nějak mi pořád říká,že nechce rozbít rodinu(kterou už vlastně ale rozbil,ne jen on samozřejmě)sám o rodinu přišel a hodně moc ho to vzalo a dlouho se trápil..říká mi že se bojí,že spolu začneme žít a prožije si vše znovu...tak si teď říkám co mám dělat?Mám pokračovat nebo to ukončit když vím že to nepůjde,ani z jeho strany ani z mojí,ani jeden si nedovedeme představit život jeden bez druhýho ale oba se bojíme jak to spolu zvládnem:))já jsem maximálně vyčerpaná z toho lhaní a všeho..přítel o něm asi ví...už za mnou přišel a řekl ať se rozhodnu co chci...já vím co chci,chci být s milencem,ale je to těžký rozhodnutí...oba nechávají rozhodnutí na mě,ale já čekám,co bude...já vím že já to nerozhodnu...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

5x

Milá pralinko, je potřeba si uvědomit, že nemůžete mít všechno. Bohužel zharémovat manžela s milencem, na to je málokterý z nich zvědavý, a to nejen ve vašem manželství. Takže je potřeba si vážně s milencem promluvit, který se k tomu taky staví poněkud zbaběle a vyhovuje mu nezávazný vztah, kdy příchází a odchází, aniž by z toho plynuly nějaké povinosti a pak se rozhodnout, jestli takový nejistý vztah vám stojí za rozbití rodiny nebo tedy popřemýšlet se svým mužem o tom, co se dá udělat, aby se rodina zachovala pohromadě, ale to musíte chtít především vy.

Nikdo za vás toto rozhodnutí nemůže udělat. Je jasné, že jakákoliv alternativa bude bolet, ale za tohle se prostě platí a zaplatíte nejen vy, ale i děti i manžel traumaty, která bolí. Shodit někoho, s kým žijete x let jen tak ze schodů totiž nelze, zůstane vám v srdci, i když máte pocit, že milenec je super, po odchodu či rozvodu s manželem je nutno se připravit na to, že bude chybět nejen dětem, ale i vám. Sbližovaly vás pěkné vzpomínky i zvyky. Jak se říká: Když se kácí les, lítají třísky.

Pokud si s rozhodováním nevíte rady, pomohli by vám v manželské poradně, kam můžete chodit i sama. Pokud se rozhodnete pro rozvod, alespoň by vám pomohli ho nějak realizovat v kultivované formě, kdy všichni zúčastnění, a především děti, se co nejméně trápili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]