Dobrý den, nemáte někdo nějakou zkušenost s investicema, čemu nemusím dobře rozumět? Všude vidím reklamu na zonky, tam je jistota, že nepříjdu o peníze když budu v té první nejjistější skupině? Děkuju
Když něco nevím, tak si jako první přečtu smluvní podmínky. Tam se člověk např. dočte, že Zonky neručí za investované peníze. Jen pomůžou s případným vymáháním. Osobně tam mám na test něco málo a zatím jsem problém se splácením neměl.
Je to jako všude, aby to mělo smysl, je potřeba mít portfolio a jít do rizika. Na Zonky je dobrý to, že je to přehledný a hezky polopatický, (jestli chcete udělejste si úcet a zkuste to s pár tisíci na zkoušku,) taky se mi líbí, že je to "český" ale nelíbí se mi náklady s tím spojené.
Zonky je dobrý, ale není úplně pro každého. Pokud chcete investovat 5tis a každé stovky je vám líto není to pro vás. Úplně vás zničí, že se objeví neplatiči a několik měsíců nebudete vědět, zda ty 200 dostanete zpět celé nebo vůbec nic. Aktuálně mám po splatnosti cca 5% investované částky.
Zonky funguje až při větším obnosu a nebo u úvěrů, které mají nízké úroky a tam zase tolik nevyděláte.
Ale snad pro každého mi přijde zajímavý Zonky rentier. Úrok cca 4,4% za rok (negarantovaný). Jen nevím jak moc jsou ty peníze uvázané. To nemám vyzkoušeno jestli jde vybrat vklad za měsíc nebo tam musí zůstat celý rok. Třeba někdo doplní.
Pokud bych se rozhodnul zkusit investovat na zonky,tak musím podávat ještě k tomu každý rok daňové přiznání? To mi doposud dělá firma u které jsem zaměstnaný, tak bych musel ještě někoho zaplatit aby mi s tím pomohl je to opravdu pravda?
etana*
Jistě. Nebo si ho uděláte sám, v téhle podobě to není nic složitého. Když chcete být rentiér...
fojta
No když bych že začátku investoval celkem 10 000Kč, tak když bych měl zisk např 8% tj. 800Kč za rok a musel bych zaplatit z toho daň 15% to je 120Kč, tak bych musel složitě vypisovat daňové přiznání?
Zonky mam rad, investuju u nich dlouho. Chce si s tim trosku pohrat, ale vynos mam okolo 8% p.a. Myslim, ze se to hodi i pro nezkusene investory. Jen je pltreba investovat po malych castkach a do rozumnych ratingu. Nebo zkuste Rentiera. Tam investuji oni za vas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.