Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musi mi zaměstnavatel doplatit hodiny?

Od: popajos odpovědí: 3 změna:
Mam dotaz.kezdim jako ridic u velke spolecnosti sr zbozim.za cely mesic co jsem v praci,tak mam diky zamestnavateli odpracovano 130 hodin.jednou je to sichta na 4 hodiny jednou na 5 jednou na 8.a nekdy me necha doma.jak je to s vyplatou,kdyz mam odkroucenej celej mesic a stejne mi to nedava hodiny? Musi zamestnavatel doplatit hodiny ze sveho?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záleží na tom co přesně máte sjednáno v pracovní smlouvě.

vilik*
hodnocení

0x
K odpovědi bychom zřejmě potřebovali vědět detaily smlouvy. Zejména délka pracovního úvazku, rozvrh směn, jak čerpáte dovolenou.
Obecně platí, že když odpracujete všechny naplánované směny a nečerpáte dovolenou nebo jste nebyl například u lékaře nebo v pracovní neschopnosti, jedná se o překážky v práci na straně zaměstnavatele a chybějící doba by měla být proplacena dle zákoníku práce, nejméně náhradou mzdy ve výši 60 %.
Asi bych se zajímal o minimální počet hodin denně či týdně, které jsou plánovány a tedy proplaceny, aby nevznikla situace, že není naplánován celý závazek.
Také bych nepřistoupil na dorovnání z dovolené v tom smyslu, že dovolenou nečerpáte jedenkrát ročně alespoň 14 dní v kuse, ale souhlasíte s čerpáním cca 2 dny v měsíci. Dovolenou sice určuje zaměstnavatel, ale měl by ze zákona dbát oprávněných zájmů zaměstnanců a navíc, dnes je obrovská poptávka po řídíčích a máte možnost jít i jinam.

pet32
hodnocení

0x

Záleží jak to máte, já mám fixní mzdu a když mám méně hodin tak dostanu plně zaplaceno, jako bych měla vše odpracováno, když mám víc mám fix + přesčas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]