Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou na poště

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Když jsem chtěl na poště platit zásilku kartou, tak to bylo možné pouze kartou ČSOB nebo poštovní spořitelna jinou nikoliv.

Přitom jinde kde lze platit kartou tak lze kartou od libovolné banky.

A když jsem si chtěl koupit ještě další zboží ( losy a ještě něco jiného ), tak každé se muselo platit zvlášť i když to bylo placeno hotově - nebylo možno to platit dohromady. - jinde to jde.

Proč to tak tam je?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na poště je možné bohužel vše.. tady máte vyjádření generálního ředitele k platbám kartou ceskaposta.cz/...

jinak k těm platbám zvlášť ..u nás je to také tak, pokud mám např. 2 podací archy platím každý zvlášť, pokud bych např.chtěla ještě vsadit sportku, opět zaplatím zvlášť. Spíš si myslím, že je to neschopností některých pracovníků za přepážkou.

hodnocení

2x

" Platba kartou na každé poště

Zákazníci České pošty mohou v současnosti zaplatit úhradu vybraných poštovních služeb platebními kartami VISA a Mastercard vydanými jakýmikoli bankami na více než 750 pobočkách. Od července tohoto roku bude možné používat platební karty na všech poštách v České republice. Nyní probíhá instalace nových terminálů na pobočky, které jimi dosud vybaveny nebyly, a obměna stávajících přístrojů.

" Česká pošta nezavádí žádnou technologickou novinku, ale dorovnává resty z minulosti. Pro mě je důležité, aby zákazníci měli k dispozici služby, které odpovídají dnešní době. A mezi ně platba kartou patří,"říká ministr vnitra Jan Hamáček.

" Nedokážu říct, proč v roce 2019 není možné platit kartou na všech poštách. Technicky to možné je, podle smlouvy s poskytovatelem, což je ČSOB, také. Nechci se vracet do minulosti. Důležité je, že standard, který je běžný v jakémkoli obchodě, poskytneme našim klientům na všech poštách, a to od července tohoto roku,"říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Datum zveřejnění

28.2.19"

ceskaposta.cz/...

pb®
hodnocení

2x

Pošta je zastaralý zkostnatělý podnik využívaný především těmi důchodci, kteří nezvládnou či nechtějí využívat online platby, případně vůbec nemají bankovní účet a baví je si každý měsíc vystát frontu u přepážky. Dělají to i moji rodiče, ti odjedou z dovolené 160km daleko, aby mohli doma zaplatit složenky. A vysvětlit si to nenechají.

Normální člověk se poště vyhne velikým obloukem, pokud to jen trošku jde. Veškeré platby udělá online, když si objednává zboží volí jiného dopravce než Českou poštu a pokud to obchod neumožňuje, volí jiný obchod. Já na poštu chodím jen z nutnosti sem a tam poslat doporučeně dopis na úřady, i když i to by šlo lépe pomocí datové schránky.

111®
hodnocení

1x

jsi se jich měl rovnou zeptat.

hahanaj*
hodnocení

0x

Zřejmě to tak mají nastavené- vysvětlení vám podá tamnější pošta, my nevidíme do jejich "strategie"

hodnocení

0x

Teď se mi nestalo, že bych na poště nemohl zaplatit jakoukoli kartou. Dřív ano, šla jen ČSOB a ta jejich. Teď u nás na vesnici normálně platím platebkou bez problémů.

Na poště mají více "účtů", jak prodávat zboží/služby. Moc tomu nerozumím, ale pokud jsem chtěl zaplatit třeba obálky kartou musela si paní za přepážkou přepsat zboží na svůj "účet" (na sebe) a pak jsem to mohl zaplatit kartou. Pro ně to bylo zdržování a věřím, že pro pár korun raději řeknou, že to nejde jinak než v hotovosti. Já takhle platil asi 500,- a nikdy nebyl problém, jen ten převod trval třeba 2 minuty.

zasvecena
hodnocení

0x

Platby kartou na poště od letošního léta fungují od všech bank, bohužel některé služby jimi platit nejde. Co vím tak nelze platit losy a snad ani sázkové hry a dále kartou nejde uhradit klasická složenka, protože ta je ze své podstaty platbou hotovými penězi (kartami Poštovní spořitelny a ČSOB ale složenky platit jde). Je to trochu oříšek ;) No a placení losů je vůbec specifikum, tam se opravdu každý los musí načíst a zaplatit zvlášt, jednotlivý prodej losů je na popud ministerstva financí a bohužel již nejde sečíst prodje losů dohromady, jako tomu bylo dříve. Takže hezky kalkulačku do ruky...a pak tedy platit jen v hotovosti. Na poště kolikrát neumím na některé věci odpovědět, protože ani mě nikdo z vyšších sfér neodpoví *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]