Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sirotčí důchod

Od: in* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pobírám sirotčí důchod, ale asi před měsícem jsem změnila číslo účtu, žádost jsem podala na úřadě kde to bylo vyřízeno, ale nedošel ani žádný potvrzovací dopis a důchod zatím taky nikde. Kde myslíte, že mohla nastat chyba? Nebo to prostě jen dlouho trvá než do pošlou?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Obrňte se trpělivostí, trvá to nějaký čas. Přesněji viz:

Zákonná úprava - § 64 zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů:

(4) Požádá-li příjemce dávky o změnu způsobu výplaty důchodu nebo o změnu účtu, na který má být důchod poukazován, je plátce důchodu povinen provést takovou změnu nejpozději od splátky důchodu splatné ve třetím kalendářním měsíci po kalendářním měsíci, v němž byla uplatněna žádost o takovou změnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]