Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasílání zásilek přes zásilkovnu

Od: sovik odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
před dvěma lety jsem si udělal registraci na zásilkovna tečka cz.
Poslal od té doby asi 10baliku.
Známý mi tvrdil, že přes zásilkovnu zasílají jen podnikatelé s živnosťakem, že z toho budu mít problémy.
Je to pravda?
Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Známý tvrdil nesmysl. Na zásilkovnu se ani nemusíš registrovat. Pokud ji používáš pro doručení od e-shopů (nejlevnější možnost) je ti to nabídnuto (nebo není) právě tím shopem. Už jsem té možnosti využil mnohokrát. Jde jen o způsob zlevnění doručení balíku - přijede dodávka a vyloží kupu balíků.Dál je to už na tobě, kdy si to vyzvedneš (nejpozději do 14 dnů).

motak
doporucuji precist poradne otazku, nez zacnes nesmyslne radit... :)
hop®

"Pokud ji používáš pro doručení..." NEEE, dotaz nebyl na toto použití...

hodnocení

1x
Služba mezi námi je dostupná všem. Zatím jsem ji nevyužil, jen jsem si stahnul aplikaci a můžu ji použít. Levnější a i spolehlivější než pošta.

hop®
hodnocení

1x

Žádné problémy. Za poslání zaplatíte a na to dostanente papír. Vy máte papír a ostatní mají peníze, které případně mohou nebo musí zdanit. Ale přece vy nebudete jakkoli odvádět daň z peněz, které jste zaplatil za službu, že? ;)

hodnocení

0x
Jedna z možností...
"Posílání zásilek u fyzických osob - služba Mezi Námi"

sovik
hodnocení

Zásilkovna mi odesílá balíky na dobírku a vždy po předání zásilky mi pošle fakturu, kterou mi pak pošle na účet ( strhne si částku za poštovné a zbytek pošle).
Mám opravdu fyzicky účet a né náhodou podnikatelský?
Děkuju

motak
hodnocení

0x
pred 2 rokama posilani pro lidi (mezi nami) nenabizela. bylo to jen pro podnikatele, ovsem jak to pri registraci resili netusim. ale predpokladam, ze IC vyzadovali. v administraci to vidite, ne?

hodnocení

0x

Také mám registraci v zásilkovně, ale nikdy jsem nevyužila. Co si pamatuji když jsem se registrovala, podnikatelé mohli odesílat de facto okamžitě po registraci a mohli odesílat i doporučeně. Několikrát v měsíci-nepamatuji si již jak často- jim zásilkovna potom měla poslat FA za úhradu poštovného.

Soukromé osoby museli počkat několik dní na nějaké schválení, mohli odesílat pouze na dobírku, peníze zůstali v zásilkovně a zásilkovna jim po odečtení částky za dobírku zbylou částku několikrát? do měsíce poslala na účet.

Dnes už je to samozřejmě asi jinak, pokud to nikde nedohledáte, můžete se informovat na typ Vaší registrace telefonicky HOTLINE +420­ 216­ 216­ 516

hodnocení

0x
Návod je v té aplikaci. Jednoduše vyplním v aplikaci údaje, zaplatím online a donesu do zasilkovny. Tam oni sami vytisknout a nalepi ty parametry z aplikace na balíček.
sovik
hodnocení

Na podacích místech nemají tiskárny,které by vytiskly etikety k balíčku ne? Nebo to jen nenabízí?
Jsou to kolikrát malé obchůdky, trafiky apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]