Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolegyně v práci dělá naschvály

Od: luisa* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Mám takový menší problém v práci s jednou kolegynkou. Pracuji v obchodě. Je nás šest a směny si točíme. Takže každý týden pracuji s jinou kolegynkou.. Ještě dodám, že před tím jsem pracovala u stejného zaměstnavatele-mého známého v jiném obchůdku, v jiném městě a jen s jednou kolegynkou. Byla starší a fajn ženská. Rozuměly jsme si. V mém plánu bylo se po MD vrátit. Jenže...můj zaměstnavatel postavil v mém bydlišti nový obchod a chtěl abych pracovala tady, v místě. Tam, kde jsem pracovala před tím už byla jiná prodavačka, kterou ale také stáhl do našeho bydliště.

Abych se dostala k tomu, co mě trápí. Když jsme přišla za holkama do obchodu se domluvit, kdy bych asi nastoupila a jak budeme pracovat, holky byly vstřícné, hned mě povzbuzovaly, jak si hned zvyknu a že už se těší, že nás bude víc, a budeme mít více volna o víkendech. Jen na jednu, budeme ji říkat třeba Kamila. Ta mě od začátku zrazovala...počkej, jak poznáš ty lidi, ti jsou někteří hrozní, budou si na tebe stěžovat, pomlouvat, no však sama poznáš... byla jsem zaražená a říkala si, proč mi to říká. Ale nějak jsem se tím pak už nezabývala. Tak jsem tedy nastoupila. Docela mi to šlo, všemu jsem se brzy naučila..šéfíky mám zlaté. Ale začala jsem zjištovat, jak jsme se střídaly, jak se holky navzájem pomlouvají. A třeba tato Kamila, když jsme s ní pracovala, tak mi vždycky říkala, dávej si bacha na tu, či tam tu.. A já vždycky, a proč? Vždyt mně příjde normální a dobře se mi s ní pracuje. Jenže jsem se dobře vyjadřovala o kolegyni, kterou ony všechny, až na jednu... neměly rády. Protože to je známá šéfových a stýkají se i mimo pracoviště. A jak je známo, na šéfíky se vždycky nadává. Přitom, já si tedy stěžovat nemůžu. Šéfové-manželé jsou ke mně slušní. Tato Kamila však semnou na směne komunikuje normálně, pořád mluví,...směje se.. jako bysme byly nej kamarádky.. někdy bych ji i zabila, protože kecá i při obsluhování zákazníků a já pak nevím, co po mně zákaznice chtěla.. Zkrátka mluví pořád. Už jsem si vzvykla a nechávám ji vykecat.. ale ona chodí na mě donášet jiným kolegynkám., Jenže, jak jsem se už zmínila, kolegynky všechny rády pomlouvají, tak se mi to donese. Navíc i můj šéf mě informoval, abych si na Kamilu dala pozor, že je všem kamarádkou jen na oko. Hledá stále důvod, aby ji mohl propustit, nemá ji rád a je to na pracovišti známé. Už jsem ji několikrát řekla, proč mi podráží nohy, proč mi neřekne, když se jí něco nelíbí, vždy se jen vytáčí, že nikde nic neřekla.. chjoo, jsem z toho unavená. Pokud mám mít směnu s ní, což je ted často, jedna nám marodí a druhá má zlomenou nohu.. netěším se do práce. A co mi ještě vadí, že vykládá, že lezu šéfovi do zadku a lítám za ním s každou hloupostí, což se teda musím ohradit, protože to není pravda. Myslím si, že má jiný problém. Ale říct mi ho nechce. Dozvěděla jsem se, že ještě než jsem nastoupila,měla k mému nástupu připomínky a nebyla nadšená, že tam zrovna já jdu pracovat... vždyt mě osobně ani neznala... chjoo, proč jsou vztahy na pracovištích vždycky tak složité...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Zajdi třeba do lesa a rozdrob trochu chleba na zem a uvidíš, jak se o ty drobty budou mravenci rvát! V JAKÉMKOLIV KOLEKTIVU V DNEŠNÍ DOBĚ TO JE A BUDE PODOBNÉ, JAK PÍŠEŠ. Když ve Vašem krámě nebude taková tržba, bude se muset propustit - prostě někdo bude muset z kola ven. KOLEGYNĚ UŽ TEĎ, KDYŽ S NÍ DOST KOMUNIKUJEŠ PŘIPRAVUJE KOMPROMITUJÍCÍ INFA., KTERÁ V DOBĚ KDY BUDE MUSET DOJÍT K ZEŠTÍHLENÍ KRÁMŮ, POUŽIJE PROTI TOBĚ. Ostatní SPOLUZAMĚSTNANKYNĚ se možná pak budou chovat stejně. Dostkrát se již stálo, že ten kdo byl nejlepší v kolektivu - vypadl jako první. RADA NA TO JE JEDINÁ - BÝT NAD VĚCÍ, POČÍTAT I S TÍM, ŽE MNĚ PROPUSTÍ TŘEBA ZÍTRA A PROTO BÝT TAK TROCHU TVRDÁ KE VŠEM! Protože čím se víc budeš snažit, ať neuděláš nějakou chybu - tak ti k té chybě pomohou třeba ostatní.
luisa*
hodnocení

díky za odpověd, ještě bys mi mohl upřesnit, co si mám představit pod slovem TVRDÁ KE VŠEM..

pt®

Luisa, přečetla jsem si to celé, snad bych vás i pochopila. Ale tato věta :

Navíc i můj šéf mě informoval, abych si na Kamilu dala pozor, že je všem kamarádkou jen na oko. Hledá stále důvod, aby ji mohl propustit, nemá ji rád a je to na pracovišti známé.

Spíš mi přijde, že pomlouváte ,,Kamilu,, vy a chcete aby odešla, a zpracováváte tak i zaměstnavatele.

Nezlobte se, je to jen můj postřeh a můj názor. Možná se mýlím. PT /stařenka/

luisa*
hodnocení

Vůbec mě nenapadlo, že by si to někdo mohl i takto vyložit. Mýlíte se, nikoho nepomlouvám, naopak, řekla jsem jí vše do očí. To ona nedokáže... A zaměstnavatele opravdu nezpracovávám.. Nemám důvod, takže to upřesním, on si mě zavolal, upozornil, protože po Kamile chtěl, aby šla na jiné pracoviště. A proto ona začala zbrojit proti mně...protože jsem nastoupila jako poslední a měla spoustu jiných výhrad vůči mé osobě... jsem z toho spíše neštastná, nechci, aby někoho vyhodil. Napětí mezí Kamilou a šéfem je nepřehlédnutelné.. "zprdne" ji při každé příležitosti, ale to bylo i před mým nástupem, co mi sdělily kolegyně.

S těmi mravenci jste to moc netrefil... Pokud se nejedná o mravence z různých mravenišť, tak naopak uvidíte, jak mravenci ve shodě a spolupráci rozporcují potravu a odnesou ji do hnízda...

hodnocení

5x

Bohužel... pokud je kolektiv "čistokrevný babinec", dřív nebo později se začnou kolegyně pomlouvat. Nic s tím neuděláte. Vaše výhoda je v tom, že šéf zná Kamilinu povahu, tudíž si o jejich případných stížnostech bude pravděpodobně myslet své.

Nenechte se vyprovokovat, zatněte zuby, dávejte si pozor a Kamile se s ničím osobním a důležitým nesvěřujte.

Přeji hodně štěstí a držím palce...

luisa*
hodnocení

Děkuji, ano, zatnu zubíky a budu si dávat pozor.

hodnocení

2x
TVRDÁ - ZNAMENÁ - NEPŘIPUSTIT SI K TĚLU( samozdř. obraz. řečeno) a pro gotrek... mraveniště jsem nemyslel rozpitvávat a to luisa pochopila o to vlastně šlo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]