Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohankové instantní kaše

Od: lucka35 odpovědí: 9 změna:

Mají nějaké vitaminy, minerály? Pokud je řeč jen o těch instantních kaší?
Ráda bych jedla něco lehce stravitelného, zdravého, ale aby v tom byli nějaké vitamíny nebo minerály ..
Děkuji za radu

Pohankové instantní kaše

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Občas si tyhle kaše kupuji. Smíchám se lžicí suchého sojového mléka "Zajíc" a zaliju horkou vodou. Střídám pohankovou s jáhlovou a žitnou. Čím víc se pohanka, či jiné zrno, devastuje / tepelně jak burizony a následně mechanicky/, tím méně minerálů se zachová. Určitě je lepší celé zrno několik lžic namočit na pár hodin a třeba i s hrstí oves. vloček. Budete zírat, jak to změkne a nabyde. Takový způsob bez vaření uchová minerálů nejvíc. Pak jen doředit sojovým mlékem. A do toho trochu lámaných ořechů, pár datlí nebo sušených švestek, fíků, rozinek, skořici...To je pak minerálová bomba plná hořčíku, železa, vápníku,...rutinu i B vitaminu. Jestli chcete pohanku v chutnější verzi, tak pohanku- lámanku. Po namočení je jemnější. Někdo si těžko zvyká na syrovou pouze nabobtnanou pohanku s vločkama, mně to problém nedělá.

Pozn.: Tohle nelze dělat s jáhly, ty se musí spařit horkou vodou, slít, a pak uvařit jako rýže.

lipanek

Je vidět liska5, že chcete jíst zdravě. Ovšem sojový nápoj Zajíc obsahuje ne zrovna dobrou chemikálii /fosforečňan draselný/ plus i palmový olej. Kvůli tomu jsem ho přestala kupovat. Kvůli pěstování palmy a výrobě tohoto levného oleje se ničí, vypalují panenské pralesy, vybíjejí se původní obyvatelé - orangutani. Ale je pravda, že tento tuk najdete všude ve sladkostech, potravinách i v kosmetice kvůli své vlastnosti a lacinosti.

Preferuji raději tučné mléko, nebo smetanu, též i Jihočeské máslo. I v másle AB je přimíchán palmový olej.

Pohanková kaše Nominal je náš výrobek a má vysoké bodování.

hodnocení

0x

Zásadně žádné kaše ani směsi cereálií nekupuji, je v tom plno cukru i chemie, proč si ty potraviny nekoupit samotné a jídlo připravit sama.,

lee*
Proč reagujete negativně když produkt neznáte? Tyto koše jsou bez příchuti, neslazené. Já třeba běžné vstávám v 6 a domu se vracím v 7 večer. Vypravuji se během 20ti minut tak na vaření pohanky fakt nemám čas

luc23
hodnocení

0x
Toto je bez cukru
Pokud si to nedošla ují banánem marmeládou sirupem je to hnus

luc23
hodnocení

0x
Tato instantní kaše žádný cukr neobsahuje šlo mi než o cukr a chemii, hlavně o otázku zda tyto instantní kaše nějaké živiny mají.

lipanek
hodnocení

0x

Zde čerpáno - ferpotravina.cz/...

I když nějaký otazníček by tam mohl být. Výrobce neuvádí třeba dusitany.

hodnocení

0x

Pohanka je prospěšná sama o sobě, takže i vločky na kaši z ní obsahují to samé jako pohanka. Já jí jím s mlékem a to ji už ani nesladím. Cukr mi v ní nechybí, po mléce to je malinko sladké a to mi stačí.

Pohanka je superpotravina, oblíbený marketingový název. :) Obsahuje řadu minerálních látek jako vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, měď, mangan a zinek, a vitamínů B (B1, B2, B6), E, niacin a rutin.

hodnocení

0x

Malý dodatek pro ty, kteří konzumují instantní kaše, instantní kávu, instantní mlého atd. atd...jak se stane z výrobku instantní výrobek? Stane se to tak, že do výrobku je přidána dávka chemického přípravku, který tuto rozpustnost zajistí. Instantní záležitosti konzumuji příležitostně, ale ne denně. Taková ovesná kaše z opravdových jemných ovesných vloček je uvařena za pár minut. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]