Nejste přihlášen/a.
Mají nějaké vitaminy, minerály? Pokud je řeč jen o těch instantních kaší?
Ráda bych jedla něco lehce stravitelného, zdravého, ale aby v tom byli nějaké vitamíny nebo minerály ..
Děkuji za radu
Občas si tyhle kaše kupuji. Smíchám se lžicí suchého sojového mléka "Zajíc" a zaliju horkou vodou. Střídám pohankovou s jáhlovou a žitnou. Čím víc se pohanka, či jiné zrno, devastuje / tepelně jak burizony a následně mechanicky/, tím méně minerálů se zachová. Určitě je lepší celé zrno několik lžic namočit na pár hodin a třeba i s hrstí oves. vloček. Budete zírat, jak to změkne a nabyde. Takový způsob bez vaření uchová minerálů nejvíc. Pak jen doředit sojovým mlékem. A do toho trochu lámaných ořechů, pár datlí nebo sušených švestek, fíků, rozinek, skořici...To je pak minerálová bomba plná hořčíku, železa, vápníku,...rutinu i B vitaminu. Jestli chcete pohanku v chutnější verzi, tak pohanku- lámanku. Po namočení je jemnější. Někdo si těžko zvyká na syrovou pouze nabobtnanou pohanku s vločkama, mně to problém nedělá.
Pozn.: Tohle nelze dělat s jáhly, ty se musí spařit horkou vodou, slít, a pak uvařit jako rýže.
Je vidět liska5, že chcete jíst zdravě. Ovšem sojový nápoj Zajíc obsahuje ne zrovna dobrou chemikálii /fosforečňan draselný/ plus i palmový olej. Kvůli tomu jsem ho přestala kupovat. Kvůli pěstování palmy a výrobě tohoto levného oleje se ničí, vypalují panenské pralesy, vybíjejí se původní obyvatelé - orangutani. Ale je pravda, že tento tuk najdete všude ve sladkostech, potravinách i v kosmetice kvůli své vlastnosti a lacinosti.
Preferuji raději tučné mléko, nebo smetanu, též i Jihočeské máslo. I v másle AB je přimíchán palmový olej.
Pohanková kaše Nominal je náš výrobek a má vysoké bodování.
Zásadně žádné kaše ani směsi cereálií nekupuji, je v tom plno cukru i chemie, proč si ty potraviny nekoupit samotné a jídlo připravit sama.,
Zde čerpáno - ferpotravina.cz/...
I když nějaký otazníček by tam mohl být. Výrobce neuvádí třeba dusitany.
Pohanka je prospěšná sama o sobě, takže i vločky na kaši z ní obsahují to samé jako pohanka. Já jí jím s mlékem a to ji už ani nesladím. Cukr mi v ní nechybí, po mléce to je malinko sladké a to mi stačí.
Pohanka je superpotravina, oblíbený marketingový název. Obsahuje řadu minerálních látek jako vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, měď, mangan a zinek, a vitamínů B (B1, B2, B6), E, niacin a rutin.
Malý dodatek pro ty, kteří konzumují instantní kaše, instantní kávu, instantní mlého atd. atd...jak se stane z výrobku instantní výrobek? Stane se to tak, že do výrobku je přidána dávka chemického přípravku, který tuto rozpustnost zajistí. Instantní záležitosti konzumuji příležitostně, ale ne denně. Taková ovesná kaše z opravdových jemných ovesných vloček je uvařena za pár minut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.