Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útěk revizorovi

Od: juric odpovědí: 23 změna:

zdravím,

dneska sem jel načerno (ale to jen proto, protže drobné jsem neměl, automat ani řidič karty nebere, trafiky poblíž už zavřené a papírovku by mi řidič nevzal a služby přes sms mám blokované), když přišel revizor tak jsem řekl, že nemám občanku, po vystoupení chtěl zavolat policii ke ztotožnění, ale já mu utekl (do parku mě už nepronásledoval), ničeho jsem se podle zákona nedopusitl, že?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Ale dopustil. Jen jsi měl štěstí a nebyl jsi dostžen a ztotožněn. Takže bych na tvém místě nebyl úplně klidný.

kenav

To jsi měl štěstí že nebyly dva,mlady-běžec,chytač a starší na ztotožnění .

tomastomas
hodnocení

2x
No nejsem právník, ale co jineho by mu v případě, že by ho revizor dostihl mohlo hrozit, kromě pokuty od revizora? Revizor není úřední osoba, dotyčný žádný výkon nemaril. Jaký přestupek? Revizor ho má právo ho jen zadržet. Rád se nechám ale poučit.
pavelpavel*

Jistě a ten přestupek je ale v jízdě načerno pokud to nechápeš. Spáchal přestupek a utekl revizorovi.

mak*
hodnocení

2x

Dopustil, ale těžko Vám to budou dokazovat.

tomastomas
hodnocení

Čeho se dopustil podle zákona?

hodnocení

1x
Omlouvám se, že to není úplně k věci. Ale všimla jsem si, že revizorů je poslední dobou hodně v Praze. Včera dokonce kontroloval v autobuse směrem na Prahu. To se vidí málokdy, taková kontrola. Koukal i na fotku na lítačce. Takže bych si na vašem místě dávala pozor a kupovala jízdenky.

hodnocení

1x

A proč jsi nešel pěšky. Nohy máš zdravé a když nemáš na jízdenku, tak po svých taky dojdeš kamkoliv.

To je zase rada. V zimě bude chodit pěšky a třeba ráno, když pospíchá do práce? Navíc ne všude se dá jít v Praze pěšky.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Přestupek, ale když tě nechali utéct, tak se nestalo nic logicky. Akorát v busech jsou kamery a můžou tě najít časem.

priklad1*
hodnocení

0x

Nic neměl, zavřeno. Tolik náhod najednou. A co mobil. Bez něj přece ani ránu. Pošlu SMS a mám jízdenku.

doplněno 24.11.19 21:58:

Ale proč milá dámo. A to víte že jich tak jezdí spousta. Neříkám že půl republiky. To tedy ne. Prostě jsou taková pravidla. Až ty pravidla zruší, tak všechno bude jinak. No a když se revizorovi něco nelíbí tak ukážu občanku.

No prostě při vaší ješitnosti a mravokárstvi se musíte smířit s tím, že my 70+ prostě jezdíme zadarmo.

lee*
@priklad1 Já se tazatele nijak nezastávám, jen podotýkám, že někdy jsou ty blbé výmluvy pravdivé. Drobné nemáte, v kapse 1000 co vypadla z bankomatu, řidič nemá zpátky, trafika v nedohlednu a SMS blokované třeba proto, že jde o služební telefon. Já kdysi jela na černo taky - byl květnový svátek, všude zavřeno, automat na konečný rozbitý - drobné propadávaly, tehdy se ještě u řidiče jízdenka koupit nedala a SMS taky ne. Byla jsem na periferii města, odkud jel jen trolejbus, ve svátek 1x za hodinu, já musela na vlak domů (ten jel v ten svátek 3x za den) a do centra min 45min pěšky. Taky mě chytil revizor. Já tedy nezdrhala. Ale přišlo mi to strašně nefér - já bych si lístek koupila, kdybych měla kde. Ptala jsem se i řidiče co mám dělat, že jet potřebuju a on mi řekl že leda bez lístků ale jestli mě chytí jeho svědectví mi nepomůže. Nepomohlo.
priklad1*

Ani nepsal v kterém městě. Já když přijedu do Prahy tak si starosti nedělám. Ani nevím kde jsou trafiky. Prostě jedu. Přijde revizor, povídáme a život jde dál. Když je na něj člověk slušnej, tak ani nic neřekne. A když chce občanku tak mu ji sklidem podám. Žádný problém.

Tak to jste hrdina...a ještě se s tím chlubíte jako že jste Král..A ted si představte kdyby se takhle chovala celá republika a nikdo by jízdenku nekoupil.

priklad1*

Ale proč milá dámo. A to víte že jich tak jezdí spousta. Neříkám že půl republiky. To tedy ne. Prostě jsou taková pravidla. Až ty pravidla zruší, tak všechno bude jinak. No a když se revizorovi něco nelíbí tak ukážu občanku.

No prostě při vaší ješitnosti a mravokárstvi se musíte smířit s tím, že my 70+ prostě jezdíme zadarmo.

@priklad1: Ad "Přijde revizor, povídáme a život jde dál. Když je na něj člověk slušnej, tak ani nic neřekne. A když chce občanku tak mu ji sklidem podám. Žádný problém." Jasně, žádný problém ! A za pár let k vám dorazí exekuční výměr a budete platit jako mourovatej !
priklad1*

Ach jo hochu ani nevíš jak jsi hloupej nebo neumíš číst. Hlavně že takhle hloupě reaguješ.

danys*
hodnocení

0x
Dopustil ses toho, že jsi utekl revizorovi a teď máš zřejmě bláto na hřišti, jinak nic :-D
Příště pozor na ně. Většinou jsou ve dvou a celkem agresivní :-D
Co ve dvou. I ve třech jsou.

hlt

To u nás už revizoři chodí s vlčákem.

damandys
hodnocení

0x

Měl jsi štěstí a pokutu asi platit nebudeš. Ale nespoléhal bych se na to, každý revizor nebude tak pomalej... Až tě vystihne nějaký zdatnější sportovec, budeš mít smolíka.

ja1
hodnocení

0x

Buďte rád a neřešte to...;)

vernon
hodnocení

0x
Dopustil. Revizor bude mít celoživotní trauma, že mu utekl černý pasažér...*smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]