Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to psychický upir?

Od: charger® odpovědí: 21 změna:
Ahoj
Zajímal by mě váš názor. Každý den jezdím s tátou do práce ale to je i jindy se sním snažím navázat konverzaci a jeho odpovědi jsou jen hmmm a nebo kejve hlavou. Ale když je s cizima tak toho dost namluvi a je i veselej ale na me i něj furt takovy a docela to že mě i vysava energii . Cokoliv udělám jinak než chce on tak je hned zlej nebo když mám jiný názor chce me hned jednu prastit .. když ridim ja ne vzdycky ale furt kritizuje a depta a to jedu podle predpisu buď málo že jedu nebo hodně:( nemáte nějakou radu jak nemít stres? Nebo co si o tom myslíte díky kdo odpoví takhle pozdě

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x

Ne, tak to určitě není psychický upír. Ti vás většinou naopak ani nepustí ke slovu a vymluví vám díru do hlavy.

Váš otec je prostě jen morous. Náš děda býval to samé. Rodinu nepochválil, ale všichni ostatní byli dokonalí. M.

Nesouhlasím s tím, že psychický upír jenom kecá. Někteří agresoři právě provokují tím, že mlčí nekomunikují a chovají se tak, jak píše tazatel. Tazatel to vystihl dobře. Já s ním souhlasím. Jsou kecavi, že nepustí ke slovu anebo to dělají jinak. Není jen jeden druh citových upírů.

hodnocení

3x

Co si s ním v klidu promluvit o svých pocitech. třeba si to ani neuvědomuje a vše je zbytečné.

hodnocení

Když to mi zas přijde divný:D máme bych to řekl ale u táty je to jiný:(

taka
hodnocení

3x

A jaký na vás býval v dětství? Možná to tak má, že něco citového jako ke svému dítěti, nějak moc neumí cítit. Některý rodič je prostě takový chladný a drsný, jak popisujete. Myslím, že by se dost změnilo, když byste se osamostatnil, nebyl na něm ničím moc závislý.

radajz*
hodnocení

2x

Zkus si s ním v klidu promluvit. On si to třeba opravdu neuvědomuje a nemyslí to nijak špatně.

kami*
hodnocení

2x
Jak nemít stres? Nejdříve bych se učila při vzpomínce na konflikt odebrat, odmyslet úplně všechny emoce. To bych se naučila pro další konflikt. Reaguje tak jen na mne, nebo i na mámu? Hledám jeho strach, nebo odpor, na co reaguje opravdu. Lidi jednají s druhými tak, jak vnímají svět a jsou ovlivněni svým strachem. Ponorková nemoc, nuda ve vztahu, nebaví ho partnerka, "dítě", bojí se, že mu ublíží Vaše chyby, to že se neumíte o sebe postarat..? Může mít strach, že sám něco nezvládá (ve vztahu k druhým). Situace, při které útočí nebývá pravý a základní důvod, jen dovětek k tomu, co mu vadí dlouho. Takže i Vy pak stresem reagujete na nepodstatný problém Vašeho vztahu. A stresem se ani nic vyřešit nedá. Zkuste porozumět. Zkuste se opřít o svoji vnitřní sílu a zůstat v klidu. To ovlivní lidi okolo.
Zkušenost s tátou Vám v životě pomůže v klidu zvládat konflikty s lidmi. Cizí strach nemůžete moc ovlivnit v době konfliktu, tak konflikt nevztahujte příliš na sebe.
Cizí lidi jsou dál, a za jejich chyby není táta zodpovědný, tak si je třeba víc může užívat, nebo si je chce získat na pověst vzorňáka.
Při řízení ho ale upozorněte, že psychické napětí řidiče zpomalí jeho reakce, zvyšuje riziko nehody. Nekritizuj, nebo zastavuji a vystup si. Ale to říká obvykle majitel vozu. Nebo poděkovat za jeho rady při řízení, Děkuji, dnes pojedu úplně nejlépe podle toho, jak to cítím já. Děkuji, že to respektuješ, toho si cením. Nebo, nemluv mi prosím do písniček z rádia.. Kritizující úchylku má, podle mne dost řidičů.
hodnocení

Díky za odpověď ale říct mu ať si vystoupí tak mi da pohlavek nebo jako minule facku do zubu :( ale ted je třeba víkend a jsme docela v pohode

kami*
Je ještě způsob, jak se chránit před slovní agresí. Vypnout zvuk, i úplně. Nejde o to neslyšet. Vůbec nevnimejte obsah slov. Nijak. Buď se to dá nacvičit představou svojí oblíbené písničky hlasitě hrající v hlavě, já to u šéfů, co řvali dělala pomocí myšlenky: Když se neumíš chovat, tak nelez mezi lidi. Co řval jsem vnímala málo, ještě jsem si řvaní hodně v představě ztišila. Je to jako když hrají Vaši oblíbenou písničku, Vy se zamyslíte a zaslechnete až jen pár slov na konci. Poutavou myšlenku si najděte klidně předem. I jen jedno uklidňující slovo dokola. V duchu.
Je ale ideální celkově negace z okolí nevtahovat do sebe.
Jako dospělý jste také na stejne úrovni, nepočítá se, že bude mlátit okolo sebe. Nejde-li o sebeobranu. Příště lze i uhnout, vždyť ho znáte, tak reakci tipnete. Nebo ruku před hlavu, prohrábnutí vlasů je nenápadný kryt.
Seriál Anatomie lži, učí číst výrazy ve tváři lidí

Tak facku do zubů,to neznám,když tak pěstí do zubů,už podle toho jak jsi to napsal,jestli ty nejsi nějaké nemehlo a budiž kničemu,tak jak to u této generace je,tak to se mu pak ani nedivím a -Mámě bych to řekl-a taky mamáneček,která se svého miláčka stále zastávala a ted je z něho to co je-tak se pak nediv.

hodnocení

1x
Pokud se s ním nedá ani mluvit, tak ho ignorujte. A myslete si své. Takoví lidé jsou a s nimi se ještě v životě setkáte.
doplněno 24.11.19 10:41:

Charger, 10:32h, Váš táta je takový slabý odvar Teda Bundyho. :-D Zrovna jsem viděla ten nový film o něm.

doplněno 24.11.19 10:49:

Já osobně bych ani takový slabý odvar za partnera nebo manžela nechtěla. Jakmile vycítím že chlap má takové náznaky, beru zpátečku. Naštěstí mám hodného partnera. Není krasavec jako Ted Bundy, ale právě proto. :)

etana*
hodnocení

0x

Je to prostě táta, někdy jsou protivní. Taky budete. Už jste dospělý, tak se prostě odstěhujte a je to vyřešené.

hodnocení

0x

Tátu určitě nepředěláte. Taky to tak u nás bylo..ted to napíšu trošku nadneseně..nás sekýroval a smál se, když jsme vyplodily nějaký názor, ale názor druhých byl pomalu pro něj svatý a druhé děti byly dokonalé.

Já bych vůbec nic s ním neřešil..rodinu si prostě nevybíráš. Táta je takový jaký je a bud to budete trpět dál, nebo se osamostatnit..at už jen tím, že si pořídíte vlastní auto a budete jezdit sám, nebo i bydlení apod.

dylin
hodnocení

0x
Nebydlis u nich, i když si ve věku, že by si měl mít svou rodinu ve svém hnízdě? Pak bych jeho protivnost chápal.
hodnocení

On byl takový i když jsme chodili na zakladku :( jo v dnešní době jit bydlet nekam za 10 k půjčka 8k za auto a zbylo by mi 2000 na jídlo :( tak co myslis

hodnocení

0x

Tak ať jej napřed upozorní máma. Není problém, aby mu mu to vysvětlila. Pokud jsi dospělý neměl by být problém, dát si třeba pivo a probrat to pak spolu.

pitr125

Zdravim to je neprijemne,takovy typ psychopata,mel jsem neco podobneho,doma teror navenek sympatak,rychle bych vzal nohy na ramena a odstehoval se

Pitr125, přesně, taky mám takovou zkušenost. Souhlas. Tak se chová psychopat. Aspoň, že mámu má normální. A kdo psychopata v rodině neměl, tak to zlehčuje. Nezná to.
Pitr125, zase chápu to, že každý odpovídá podle svých zkušeností a psychopatů je jen 1 %. To znamená, že menšina odpovídá tak, jako my.

hodnocení

0x

Zdravím. Z toho co jste napsal, si nemyslím, že by Váš táta byl psychický upír. Spíše spolu nemůžete najít společnou řeč a to nemusí být vina jen na jedné straně. V jiném vlákně jste psal, že je Vám 25 let. Pracujete, tudíž se můžete osamostatnit a starat se o sebe sám se vším všudy. Pak poznáte, zda se Vám psychicky uleví. Jen Vy dva víte jaký spolu máte vztah a proč to tak je. Osobně si myslím, že kdyby byl táta opravdu tak špatný a psychicky Vás deptal, už byste dávno společně s ním nebydlel. Popřemýšlejte o tom..

hodnocení

Jo v něčem mate pravdu když me nejvic depta ze cokoliv mu reknu scim nesouhlasi hned jsem idiot a nemůžu mit poradně zadny nazor když třeba nekam jedeme nikdy nezačne konverzaci a mlčí když se ho na něco zeptám kejve hlavou nebo hmmm řekne kolikrát ani neodpoví . Vše dělám špatně ale tátu mam rad ale me tohle proste psychicky depta a akorat nemám náladu pak celej den . A na cizi lidi je hodnej to by se strhnul každému pomoc ale když pracujeme něco doma je jen nastvanej A me to vysava aspoň ze mamka je opak a dik lidi za odpovědi docela se mi ulevilo se vypsat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]