Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, mám epilepsii, a středně těžkou schizofrenii, na které se léčím. Nedávno jsem prodělala ústavní léčbu na několik měsíců. Ještě minulý rok mi na LPS vzali invalidní důchod stupeň 1, ale odvolala jsem se, tak mi ho zase vrátili. Poté se mi zhoršil stav, když mi odebrali invalidní důchod. Nyní, když jsem podložila zdravotní dokumentaci, že jsem podstoupila ústavní léčbu, tak mi volali z LPS, že už nyní mám zajištěný Invalidní důchod stupně 2, a že se čeká ještě na zdravotní dokumentaci mého psychiatra. V pracovní neschopnosti budu v lednu 2020 již celý rok a pak chci opět do práce. Chtěla bych se proto zeptat, v případě, když dostanu invalidní důchod 3 stupně, mohu chodit do práce?
Děkuji Vám mnohokrát.
S pozdravem
Monika
kdyz budete chodit do prace. tzn. muzete pracovat tak proc invalidni duchod? 3.stupen znamena neschopnost 70 % a vice, pokud dobre pamatuju
Dobrý den.
S třetím stupněm ID byste už moc pracovat neměla, rozhodně ne ani na poloviční prac. úvazek, spíš jen tak nahodile pár hodin měsíčně a v souladu s vaší diagnozou, která vám zajistila třetí stupeň. Zřejmě jste musela doložit velmi závažné potíže trvalého charakteru, tak těžko můžete někde hákovat jako Korabelniková Takže bez legrace, pracovat smíte, ale musí to odpovídat těm max. 30% výkonu.
Pokud máte ID 3.stupně, "můžete" pracovat 48 hod/měsíc. Na tzo jaké jste měla problémy se zařazením do určitého stupně invalidity, bych byl raděj oppotichu a v klidu si užíval klidu a zdraví. Když budete chodit do práce, Vám můžou ID odebrát s tím, že když pracujete, nejste až zas tak nemocná a další přiznání ID nepočítejte s tím,že Vás vrátí do 3.st.ID Dostanete max. 1.stupeň a řeknou Vám, můžete jít do práce. Na druhou stranu takové lidi, jako jste vy, nepochopím. Jsem zdravý, dělám.Jsem zdravý částečně, najdu si odpovídající práci. Jsem neschopný pracovat, beru ID, bez dalších podmínek. Jenže když je někdo nenažraný, to je pak těžké. Ať Vám slouží zdraví...
Promiňte,ale pokud jste nemocná na 3 stupen invalidity,tak to asi není žádná prkotina a měla byste se léčit,odpočívat a ne kalkulovat,zda a kam do práce. Kvůli lidem jako jste vy,posudkoví lékaři často vidí v žadateli o ID simulanta,který chce mít k výplatě další příjem a těm kteří pracovat nemohou ho nepřiznají. Ti by pak rádi odpočívali,ale musí pracovat. Přeji vám hodně zdraví,peníze nejsou všechno. JISKRA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.