Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakládání projekční sro - živnost, praxe

Od: davidblah odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci se prosím zeptat, jaké jsou možnosti založení s.r.o. projekční firmy ve stavebnictví. Jsem absolventem střední průmyslové školy stavební a mám praxi 2,5 roků na HPP jako projektant. Studium na vysoké škole jsem těsně nedokončil, ale po dobu studia jsem různě brigádně kreslil pro jíné firmy ca projektanty cca 3 roky (existují projekty, ale nemám to nějak papírově možnost doložit, nebyl jsem zaměstnán ani na dohodu...). Dále mám již asi 5 let DPP v naší rodinné firmě zabývající se montáží rozvodů vytapění, ale projekty děláme velmi zřídka a když ano, tak jen schématicky, tak nevím jestli by se dalo tohoto nějak využít, když je to spíše obor TZB.

Poraďte prosím jaké doklady si nashromáždit a jak dále postupovat.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Docela si troufáte..., ale jestli je Vaše sebevědomí oprávněné či nikoliv, to nedokážu posoudit.

ckait.cz/...

Zatím ale nemáte potřebnou délku praxe, ta pro SŠ činí min.3 roky.

fanda25

dobry den a kde jste na to přišel, ze k vydání živnostenského oprávněni stačí 3 roky se SŠ?vsude jsem viděl, ze 5 let, pokud mate jen SŠ. Takže mi chcete rict, ze kolegovi výše bude stačit už jen 0,5 roku? Nějaké divne, ne?

Ale ano...máte pravdu..mám toho moc, a přepsal jsem se.

SŠ 5 let

VŠ 3 roky

Takže tazatel má ještě 2,5 roku co dělat.

davidblah
hodnocení

0x

Dobry den,

děkuji za odpovědi. A zeptám se úplně blbě, kdyby mi známy, co ma stavební firmu sepsal nějaký papír o tom, ze jsem tam 2,5 roku dělal v minulosti praxi při studiu, dalo by se to použit pro vydání zivnosťáku?

Děkuji, David

Vy musíte mít ale praxi 5 let v projekční firmě a v projektování, stavební firma nestačí a následně potřebujete autorizaci (a tedy složit autorizační zkoušku).

"Projektová činnost ve výstavbě" je vázaná živnost.

Asi by to teoreticky šlo řešit i nějakou formou "odpovědného zástupce", který autorizaci mít bude. Ale moc lidí, kteří do toho půjdou určitě nenajdete, to je pěkně "o ústa".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]