Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se prosím zeptat, jaké jsou možnosti založení s.r.o. projekční firmy ve stavebnictví. Jsem absolventem střední průmyslové školy stavební a mám praxi 2,5 roků na HPP jako projektant. Studium na vysoké škole jsem těsně nedokončil, ale po dobu studia jsem různě brigádně kreslil pro jíné firmy ca projektanty cca 3 roky (existují projekty, ale nemám to nějak papírově možnost doložit, nebyl jsem zaměstnán ani na dohodu...). Dále mám již asi 5 let DPP v naší rodinné firmě zabývající se montáží rozvodů vytapění, ale projekty děláme velmi zřídka a když ano, tak jen schématicky, tak nevím jestli by se dalo tohoto nějak využít, když je to spíše obor TZB.
Poraďte prosím jaké doklady si nashromáždit a jak dále postupovat.
Děkuji
Docela si troufáte..., ale jestli je Vaše sebevědomí oprávněné či nikoliv, to nedokážu posoudit.
Zatím ale nemáte potřebnou délku praxe, ta pro SŠ činí min.3 roky.
dobry den a kde jste na to přišel, ze k vydání živnostenského oprávněni stačí 3 roky se SŠ?vsude jsem viděl, ze 5 let, pokud mate jen SŠ. Takže mi chcete rict, ze kolegovi výše bude stačit už jen 0,5 roku? Nějaké divne, ne?
Dobry den,
děkuji za odpovědi. A zeptám se úplně blbě, kdyby mi známy, co ma stavební firmu sepsal nějaký papír o tom, ze jsem tam 2,5 roku dělal v minulosti praxi při studiu, dalo by se to použit pro vydání zivnosťáku?
Děkuji, David
Vy musíte mít ale praxi 5 let v projekční firmě a v projektování, stavební firma nestačí a následně potřebujete autorizaci (a tedy složit autorizační zkoušku).
"Projektová činnost ve výstavbě" je vázaná živnost.
Asi by to teoreticky šlo řešit i nějakou formou "odpovědného zástupce", který autorizaci mít bude. Ale moc lidí, kteří do toho půjdou určitě nenajdete, to je pěkně "o ústa".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.