Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPČ, DPP a prohlášení o dani

Od: verka* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené a měla jsem brigádu v létě na DPČ. Podepsala jsem tzv. růžový papír, prohlášení o dani. Smlouva nebyla rušena, ale několik měsíců tam už nepracuji. Nyní mám novou brigádu na DPP na dobu určitou do konce roku, ale chci odpracovat jen 1 směnu a skončit. Mám prý podepsat další prohlášení, jinak mi strhnou 15 % ze mzdy. Je to pravda? Mohu starou DPČ rušit zpětně k 17.11.,jelikož jsem 18.11. již byla v práci a podepsat zpětně prohlášení o dani znovu? Jak se pak řeší vrácení daní a na to pro mě smysl? Do třetice ještě teď v prosinci chci jinou brigádu na DPP. Mám podepisovat daňové prohlášení, když běží smlouva předchozí do 30.12.? Jak se to řeší? Děkuji moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takže příjmy od prvního zaměstnavatele v listopadu nemáte.
Podepsala bych daňové prohlášení u druhého zaměstnavatele, kde máte DPP na 1 den - pouze na listopad a pak u třetího zaměstnavatele podepište na prosinec. Vždy jste měla v měsíci příjem jen u jednoho zaměstnavatele, takže slevu na dani jste uplatnila jen jednou měsíčně, to je podstatné.

Pokud jste měla u prvního DPČ sraženou daň, vrátí se vám v daňovém přiznání, nebo můžete požádat posledního zaměstnavatele o roční zúčtování daně (nemáte-li povinnost podat přiznání na FÚ).

verka*
hodnocení

Moc děkuji a vážím si vaši odpovědi, mějte se krásně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]