Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může si každý za svůj vzhled?

Od: nestleon odpovědí: 17 změna:

Jednoduchá otázka, ano nebo ne?

Myslíte si, že podle vzhledu (tváře) lze určit osobnost, nebo alespoň osobnostní rysy?

Co byste dělali na místě člověka, kterému se kvůli jeho vzhledu smějí už od sedmi let po součnasnost? (není můj problém, znám takového člověka - na první pohled je slabší povahy a tak si na něj každý dovolí)

Zajímají mě vaše odpovědi!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jaký člověk "narostl", takový je, a s tím se až tak moc dělat nedá (kromě plastické chirurgie).

Ale do "vzhledu" bych zařadil třeba i způsob vystupování, jednání, mluvení, hygienu, oblékání... a to jsou všechno věci, které mají na okolí vliv a které každý může ovlivnit.

zip
hodnocení

2x

Pokud se vzhledu smějí děti, tak je to moc smutné, jakou že to mají výchovu, ale když jde posměch od dospělých, tak je to tisíckrát smutnější a bolestivější. Na takové lidi asi nic neplatí, ani žádná domluva, když si to dovolí.

72mona3*
hodnocení

1x

U lidí je hlavním smyslem zrak, takže mohu říci, že vzhled je to první, co řešíme. Říká se tomu první dojem. A až pak nastupuje další poznávání, které tento první dojem buď potvrdí, či vyvrátí. Ovšem to, co popisujete, nevidím jako problém vzhledu. Spíš problém v charakteru ostatních. M.

hodnocení

1x
Myslím,že jak kdy. Nekdy je na některých lidech opravdu poznat,ze jsou slabší nebo citlivější. Ovšem i znam pripady kdy chlap- namakaný a pohledný,na prvni pohled v obličeji drsňák,má povahu citlivou . Nebo kluk,který vypadá jako že je slabé povahy ,ve skutečnosti vůbec citlivka není. Dle mého to na někom je vidět na první pohled a na jiném ne..jinak i lidi jsou dnes zblbý tim,jak jim vsude cpou, at jsou takoví,jací jsou a berou se tak a mají se tak rádi..jasne ze jsou věci,se kterymi se nedá nic delat rozumnými dostupnými prostředky ,ale znam v okolí poměrně hodne baculaté holky,ktere to maji zpusobene vyžráním a tváří se navenek spokojene a drsne,dokonce si to myslely i nějaký cas ve své hlavě, než se objevil někdo, kdo jim rekl,jestli jim neni hanba aby takhle vypadaly a zda by s tím nechteli neco delat..pak se doma sesypaly jak domeček z karet. Já jsem velmk vnímavá na vše kolem mě. Ale nesoudim lidi podle vzhledu. Vse neni jen o vzhledu.je to o celkovem vystupování.

hodnocení

1x

Myslím si, že od jistého věku už si člověk z velké části za svůj vzhled může sám - nezdravý životní styl, alkohol, kouření, starosti a toxické myšlení udělají své.

hodnocení

1x

Ne, není to jednoduchá otázka..

Poznala jsem v životě pár lidí, kteří "nějak vybočovali z řady", normálně bych jejich společnost nevyhledala, nebavila se s nimi, třeba se jim i vyhnula..ale promluvili a "vyšlo slunce".

Takže si myslím, že podle vzhledu rozhodně nelze určit osobnost, i když to k tomu svádí a bohužel si některé podle vzhledu zařadíme, aniž bychom je poznali.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Otázka č. 1 => ano, je jednoduchá. Otázka č. 2 => ano, každý navenek působí tak, jaký je. Nevím, jak to mají jiní, ale já vždy dám na 1. dojem, a zatím jsem se za svůj život nikdy nespletla. Otázka č. 3 => ve věku 7 let za to, jak dítě působí na své okolí, mohou z valné části rodiče. Ti znají už 7 let povahu svého dítěte, a měli by mu vysvětlovat, že není důležité, jak je kdo krásný, ale je důležité, jak je kdo sympatický. Jak sympaticky (či nesympaticky) se tváří, jak sympaticky jedná, jak sympaticky se chová... A teprve sympatie a vizáž dohromady tvoří osobnost. V takových 10 letech, když toto neporadí rodiče, už musí dítě odhalit samo podle toho, jak okolí na jeho chování a vystupování reaguje, a podle toho se samo zařídit (vychovávat). Potlačovat to horší a rozvíjet to lepší. A to jak u vizáže, tak u povahy a chování. Ale velkou, ne-li hlavní roli, tu hraje vztah ke kolektivu. Za mých mladých let dítě spoluvychovával kolektiv už od školky. To správné a morální kolektiv přijal, to špatné a nemorální kolektiv odsoudit. Ale dnes? Morálka se vytratila, kolektiv nespolupracuje, a mládež tvoří sobečtí a sebestřední jednotlivci, kteří nechtějí být prospěšní druhým, ale ty druhé zneužít pro prospěch vlastní. A to štěstí nepřináší. Většina je sama se svým počítačem, ale touží po vztahu, ve kterém neumí žít. Tak hledá viníka. A viníkem se stává jeho vzhled, za který přeci nemůže. A má vyřešeno. Ida

radajz*
hodnocení

0x

Otázka je to jednoduchá, ale odpověď už ne. Vzhled ovlivňuje i oblékání a hygiena, a to člověk ovlivní. Určité věci, jako velikost nosu, oči blízko nebo široko od sebe apod. samozřejmě neovlivníš, ale zanedbané vousy, obočí jak Brežněv a chlupy z nosu a uší, už člověk vyřeší během pár minut. Takže záleží na konkrétním aspektu. Nicméně, i pokud je člověk nějak od přírody "poznamenán," velice snadno může celkový dojem ovlivnit svým vystupováním. A může tím i předčit vizuelně krásného člověka, které ale nemá to vystupování nebo nepobral příliš rozumu.

Abych tedy odpověděl na tvou otázku, jestli lze podle vzhledu určit osobnostní rysy, tak podle mě jednoznačně ne. Dá se to odhadnout právě z celkového vystupování, ale jen podle vzhledu určitě ne.

renda2

Ono záleží taky, jak se komu co líbí, na sympatiích atd. Někomu se líbí to a jinému ono. Ale smradlavýho člověka jako bezďáka nikdo nemusí. Převoněný je asi lepší. :-D Jinak hodně ovlivní člověka to, jaké má sebevědomí a co z něj vyzařuje. Jak je spokojený.

lee*
hodnocení

0x
To, jak vypadáme (barva očí, vlasů, tvar obličeje, nos, rty...) máme dáno geneticky. Ale je pravda, že leccos se dá poupravit, vyzdvihnout nebo skrýt. Nejsem zastáncem silikonu, výplní, úprav a silného make upu. Ale také nemám ráda, když na sebe lidé kašlou. Myslím, že člověk (muž i žena) má být upraven - hlavně čisté vlasy, pečovat o zuby, mít čisté upravené ruce.. Pak hodně dělá i třeba úsměv, přímý pohled atp. Myslím, že to jak se člověk o sebe stará něco vypovídá (záleží mi na tom, abych nebyla šmudla), hodně poví i ten úsměv a pohled. Jinak samo o sobě že by o člověku něco řeklo to, že má velký nos nebo oči blízko u sebe... To asi fakt ne.
Soudit pouze dle vzhledu je povrchní na druhou stranu zrakový vjem je většinou to první, co máme. Když mi přijde na pohovor někdo s okousanymi nehty, podání ruky ala lekla ryba, očima kroutí všude možně jen ne se na mě podívat, mastná hlava a kazy na předních zubech, tak to je přece tragédie. Sice toho dotyčného neznám, ale je pravda že už nevěřím tomu, že by z toho něco mohlo být.

verka*
hodnocení

0x
Neexistují slabší povahy, jen lidé, kteří se zatím nenaučili zabojovat za sebe.

hodnocení

0x

Vyloženě jen vzhled tváře může klamat. Ale mnoho se dá o povaze a myšlení lidí vyčíst z drobných detailů, které si už každý k sobě dobrovolně přidává. Podle hábitu a dítěte na těle poznám biomatky, dobře jsem poznala povahu malých mužů s velikým psem, za lehce omezené v myšlení považuji prodavačky a pokladní v obchodech, které vystavují na odiv svých deset i více prstenů na rukách. Lidi s nízkým sebevědomím často poznám podle chůze a uhýbavého pohledu. A je spousta dalších drobných detailů, které o nás mnohé vypovídají beze slov.

Případ dítěte, kterému se okolí vysmívá, považuji skoro za trestuhodný. Je to vina rodičů. Poznala jsem mnoho dětí s nejrůznějšími nepříjemně výraznými tělesnými znaky. Plešatost u dívky, těžké vitiligo, velmi odstávající uši... Děti vyrůstaly v "dobrých" rodinách a dnes žijí úplně nornální život v zaměstnání i své vlastní rodině. Na místě dospělého člověka, který se od dětství nevyrovnal s nějakým výrazným tělesným znakem, bych hledala pomoc buď u plastického chirurga, nebo u psychologa. Možná u obou.

renda2

Dítě může být klidně i hezké, ale když uslyší od svých rodičů, že vypadá hrozně, tak tomu uvěří a přestane si věřit. A okolí to na něm pozná, začne ho šikanovat. To znamená, že nemusí mít tělesný nedostatek, ale nedostatek sebevědomí a to vyzařuje do okolí a začnou se mu posmívat jedinci, co rádi šikanují slabší. Na psychický nedostatek je dobrá psychická podpora. Platí to i naopak, dítě může mít rodiče, kteří ho psychicky nedeptají a podporují a tím si věří. A nějaké narážky na to, že vypadá blbě, ho nerozhodí.

hodnocení

0x

Pěkný den,

mně se třeba smáli,že vypadám hrozně a tak,přitom když někomu ukážu své fotky z dětství,tak mi říkají,že jsem byla krásná a roztomilá. A opravdu jsem objektivně ošklivá nebyla. Spíš jsem byla té slabší povahy a vzhled byl jen jakási záminka si do mě kopnout. To jsem časem pochopila...Jinak ano,částečně člověk může vzhled ovlivnit. Třeba jsem ztloustla,tak se snažím jíst zdravěji a dostat se zpět na normální váhu. Nebo nechodím s mastnými vlasy,voním se,dojdu si ke kadeřníkovi,když je to třeba a tak...Ale ne všechno ovlivníte.

hodnocení

0x

Jednoduchá odpověď: ne.

Složitá odpověď: z větší části ne, máte-li na mysli obličej. Tvar obličeje dán zejména dědičně, konkrétně faktory jako velikost nosu, vzdálenost očí, vzájemné postavení atd. K tomu existuje několik dědičných syndromů (de facto mutací), které mají na obličej zásadní vliv (známý je Marfanův syndrom), a které samozřejmě ovlivňují i jiné tělesné struktury. A existují i vývojové vady, typicky rozštěp rtu a patra - ten se napravuje chirurgicky. Často je ale důsledkem rozštěpu nějaká deformace nosních dutin, takže dotyčný huhňá, pusobí to blbě a nejde s tím vůbec nic dělat. Ovšem některé aspekty ovlivnit lze - zuby se musí čistit a lze je rovnat, akné lze desinfikovat, vlasy lze mýt, vousy stříhat atd.

vernon
hodnocení

0x
Samozřejmě nelze.

kami*
hodnocení

0x
Podle mne se tvář člověka mění díky svalům v obličeji. Při častém úsměvu se tváře trochu mění, vysvalí se. Velice srdečný černoch se širokým nosem měl při silné psychické bolesti za několik let nos dole užší (úzký), ostřejší rysy celé tváře. Vypadal jinak. Napětí je vidět na nosu i bradě.
Ale obvykle se čte tvář z mikrovýrazů, to perfektně popisuje seriál Anatomie lži.
Výsměch: Se spolužačkou, která byla terčem výsměchu, jsem se skamarádila. Za čas mi došlo, že ten jed vysílá jen jeden spolužák. Byl negativní autorita a manipuloval ty další. Měli strach se nepřidat. Mne ale nedrtil on, ale můj strach z násilí a jiné strachy. Asi za 2 dny jsem své zlé myšlenky urovnala a vyhýbala se jim. Jako relaxaci jsem zvolila cvik Jóga mudra (asi víc než 5 min, denně před spaním) a při něm myslela na uvolnění. Dal mi sílu a klid. Spolužák už nebyl nejsilnější a nikdo už se k němu přidat nechtěl. Už jsem z něj neměla strach vůbec. Představovala jsem si, že mu posílám hodně lásky, abych i jeho vytrhla z negací. Nebylo potřeba se s ním ani utkat slovně nebo fyzicky.
V zrcadle jsem se učila usmívat, uvolněním jsem zkrásněla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]