Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní pojištění

Od: kornelie* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,jsem v důchodu a v našem společenství vlastníků bytů zastávám funkci předsedy společenství.Jsem z odměny za výkon této funkce povinná odvádět zdravotní pojištění? Děkuji za odpověď. Dolejská

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V našem společenství vlastníků (kde jsem člen) je předseda výboru taky v důchodovém věku (a pobírá odměnu) a zdravotní pojištění za něj je odváděno. Každý měsíc je potřeba odnést do pobočky zdravotní pojišťovny hlášení o výdělku za předchozí měsíc a z dané částky je pojišťovně každý měsíc hrazena příslušná částka. Celkem je to tuším 9 % z výše odměny + 4,5 % z výše odměny, které jsou strženy z odměny předsedovi. Navíc je potřeba platit 15% zálohovou daň finančnímu úřadu a pokud je odměna měsíčně alespoň tuším 3000 Kč, tak ještě sociální pojištění. Ale myslím si, že bude změna daní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]