Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
v příštím týdnu vyjedu na jednodenní výlet do Vídně. Půjdu se podívat na Vánoční trhy na Rathausplatz v centru města. Můžete mi doporučit nějaké místo, kde v pohodě zaparkovat? Mám na mysli zejména parkovací domu. S tím, že to bude něco stát počítám. Jde mi zejména o to, aby parkování nebylo od místa konání trhů zbytečně moc daleko a dalo se v pohodě dojít pěšky.
Díky
Na vánočních trzích ve Vídni jsem nebyl. Když si však zadáš do googlemaps adresu a necháš si vyhledat možnosti parkování, tak zjistíš, že jsi v historickém centru Vídně a tam parkuješ hodně draze a moc možností v blízkém okolí nemáš.
Já sám bych se do centra města autem nevydával. Zvláště ne na vánoční trhy. Je mnohem lepší zaparkovat na okraji města na P+R záchytném parkovišti a odtud dojet metrem do centra.
Přesně to jsem udělal a nad P+R taky uvažuji. Ale ještě se raději ptám, jestli někdo třeba neví o parkovacím domě, co jsem nenašel atd. Nemluvě o tom, že z P+R bude cesta do centra možná i rychlejší než samotným autem.
Je docela důležité, kdy tam pojedeš. V týdnu nebo o víkendu? Protože v týdnu jsou všude "Kurzparkzone", platí se zakoupenými kupony. V sobotu a neděli je v těchto oblastech parkování zdarma. Kromě toho jsou místa vyhrazená pro domácí = obyvatele, na ta pozor !
Jak se dají poznat "místa vyhrazená pro domácí = obyvatele"? Je na to nějaká spešl značka nebo nějaká barva na silnici či něco jiného? Dík za info.
Zákaz stání s dodatkovou tabulkou, která to vysvětlí. Pozor, "kurzparkzone" má taky zákaz stání s dodatkovou tabulkou. Bez přečtení písmenek a vyložení jejich významu to nepůjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.