Nejste přihlášen/a.
"četl jsem radu, že přeočkovat by se měli lidé proti spaličkám v období 40-50 let věku, kteří mají nejmenší obranu proti nákaze"? Proč tento věk(zajímá mě vysvětlení, proč je obrana v tomto běku nejmenší)? Nějak mi to nesedí, čekal jsem například že nejmenší obrana je ve "věku smrti" (neboli jinak řečeno, že s neustále monotoněvěkem klesá), takto to vypadá, že minimum je v tomto věku
Protože starší ročníky (50 let a více) jako děti spalničky prodělaly. Očkování ještě nebylo, dítě muselo spalničky dostat, aby bylo imunní. Když v rodině onemocnělo jedno dítě (nakažené ve školce), tak mamka nechala ostatní děti od toho jednoho nakazit, aby to dostaly taky, když už je doma s tím jedním. Pak nastoupilo očkování, ale myslím, že ty první ročníky ještě nebyly očkovány několika dávkami (myslím, že se správně očkuje 3x).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.