Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danova poradna

Od: meigy odpovědí: 1 změna:
Hezky večer dnes mi zavolala paní z financniho uradu, že z roku 2017 kdy měl manzel slevu v danovem priznani diky me materske, vracet protoze mi v tom roce otec daroval pole. Podle jejich tabulek je cena pozemku pry větší nez 60 tisic tedy at vratim slevu na manzelku. Pole jsem neprodala jen je zde rocni pronajem 6 tisic. Da se s tim něco delat? Velmi děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bacha na Finanční úřad! Už jsem s nimi byl také ve při. A vyhrál jsem ji. Šlo též o daň z příjmu, ovšem při prodeji nemovitostí. Musíte zjistit podle tehdy platných předpisů jak se danily dary, jak jste případně měla podat daňové přiznání k dani z příjmu atd. Chtělo by to ekonomického odborníka aby vám s tím pomohl, nevím, jestli tady se někdo takový najde.A jestli tomu dobře rozumím, pak chtěl FÚ vrátit slevu na dani na manželku po vás, což je nesmysl, protože tu slevu uplatnil váš manžel.

Nedejte se, braňte se, ale bez odborníka moc šancí nemáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]