Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším problém s množstvím dovezeného štípaného dřeva (délka 1 m) v kontejner o objemu 15 m3. Cena byla deklarovaná za 1 prm, takže skládaný metr. V kontejneru bylo dřevo nějak naskládáno, ale po mém naskládání do hráně mi vychází množství cca o 3 m3 menší a to jsem neskládal kdoví jak úhledně. Řešil jste někdo také tento problém? Má smysl se dodavateli dřeva ozvat a chtít kompenzaci za chybějící množství? Ještě jsem toto nikdy neřešil, proto se ptám, ať ze sebe nedělám blbce... Díky za vaše názory.
PS: Omlouvám se, pokud jsem dotaz vložil do špatné rubriky, nevím přesně, kam tento problém zařadit.
Celkem běžná praxe podvodníčků, naházet halabala do kontejneru a tvrdit že to je skládané... Normálně vyreklamuj že dovezené nesouhlasí s vyúčtovaným, měl by buď vrátit prachy nebo dovézt chybějící dřevo. Pokud tě pošle do háje jakože množství sedělo a ty neumíš měřit, tak jsou způsoby jak to z něj dostat. Jednoduše musíš mít páky aby se mu vyplatilo dát to do pořádku...
Můžeš nadhodit že množství přeměří revírník... Příště líp vybírej dodavatele.. Nevěř tomu že to byl omyl..
Já vždy kupoval na prm 2 metrovky nebo 4 m a vždy to max +-1/2 prm "sedělo" - bral jsem buď 20 nebo 40 prm. Ale měření jsem si provedl na autě ještě před složením. Trochu se obávám, že následná reklamace bude zamítnuta - nestopil jste ty chybějící metry? Neodvezl si je na chalupu a teď chcete ještě doplnit dodávku? Teď Vás neobviňuji, jen se snažím logicky přemýšlet a třeba hledat i argument druhé strany. Podle mne 3 prm na dodávce 15 prm není zrovna málo, aby to nešlo vidět při přebírání? Ale určitě pokud je to krátce, tak bych reklamaci zkusil- jak píši 3 prm z 15 - to je pětina- tj 20% což není zrovna málo.
myslim ze uz nemas sanci, kdo to dela bezne v tom omi chodit a navic jak je psane jak dokazes zes ty tri metry nedal sousedovi napr.? hned pri prebirani by to bylo asi o necem jinem, protoze mu reknes ze bud to bude podle domluvy nebo at si to rovnou odveze ale takhle asi tezko
a muze ti to premerit revirnik nebo treba prezident republiky ale stejne ti premeri jen to co mu ukazes
s uspechem bych asi moc nepocital ale zkusit to muzes, priste kontrolovat hned na korbe, zas takovy problem to neni
Jak to chceš zkontrolovat v kontejneru nebo po vysypání? To změříš až po přeskládání do hráně... Párkrát to na mně taky zkoušeli a nikdy nebyl problém s vyreklamováním. Jednoduše viděli že šidit neprojde a měli by s tím problém. Oni moc dobře ví kolik toho bylo a jestli on umí měřit nebo to šlohnul a dělá že toho bylo míň (mmch. rád bych viděl toho vykuka který zkusí oj...at dřevorubce :D)
To vážně nejde zkontrolovat... Je to vysoký kontejner bez průhledů. Jak psal rádce výše, můžou se vymluvit na to, že jsem dřevo někam odvezl nebo prodal... to chápu. Tady bycha si viděl problém. Prosím Vás "asd1" o soukromou zprávu, jak s nimi jednat, aby buď vrátili peníze nebo dovezli zbylé dřevo... Díky moc.
Mu nejdřív zavolej "tak jsem to složil do hráně a přeměřil, je toho míň o tři metry. Asi to tam brigádník neskládal ale házel. Jak to vyřešíme, přivezete zbytek dřeva nebo dáte slevu?" Slušně ale jasně...
Je to podvod, jsou svědci příp. je i fotodokumentace... Možná se to neprokáže, ale budou ho otravovat policajti, bude se řešit i odkud dřevo je, čím a kolik ho vezl, jestli pomocníci nedělali bez smlouvy, vede knihu jízd, finančák jestli sedí účetnictví a podobný drobnosti které dovedou znepříjemnit těch pár peněz co vyúčtoval navíc a jestli to toho jde. Ty ho neokrádáš, jen chceš aby byl pořádek v tom co dovezl a co účtoval..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.