Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Priority spokojeného vztahu / manželství

Od: andy86* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

zajímalo by mě, u těch lidí, kteří si troufnou ohodnotit svůj vztah/manželství za spokojené, jaké priority a parametry jsou pro ně nejdůležitější a jak to mají seřazené od nejdůležitějšího po nejméně důležité. Kde jsou pojmy jako láska, sex, věrnost, něžnost, komunikace, vášeň, společné cíle, práce, budoucnost, volný čas, přátelé, peníze, pohodlí, rodina, vztah, tolerance, respekt, ústupky, atd... Snad jsem pár pojmů vymyslel a rád bych zjistil průřezové společenské mínění. Připadá mi, že se spokojenost ve vztahu točí hlavně kolem sexu a vášně. Byl bych rád, kdyby mě většina přesvědčila o opaku, a že sex a vášeň jsou ve vztahu důležité, ale důležitější jsou i jiné hodnoty pro spokojený vztah.

Díky za odpověďi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Porozumění a tolerance. Stejný, nebo podobný náhled na některé věci. Stejný pohled na správu rodinných financí (máme jeden účet, do kterého máme oba přístup) a pod. Stejný pohled na výchovu dětí. Věci okolo dětí neřešit před nimi a neshazovat jeden druhého před dětmi. Setkal jsem se např. s tím, jak kolega něco synovi zakázal, ale matka mu to povolila s tím, že "tátu neposlouchej". To je cesta do "pekel".

hodnocení

5x
Nejdúležitější je zbytečně neprudit jeden druhýho a umět si vzájemě vyhovět

kami*
hodnocení

1x
Pokud se sex nazve prioritou, myslím že jde spíše o nedokonalou komunikaci. Sex je často prioritou mezi zábavou ve vztahu nebo relaxací. Není podle mne reálné, aby byl prioritou obecně. Teda víte, že se Vám líbí ženy. Tak jdete na sex. První je ale nutnost najít podle vlastních hodnot, jakou ženu věkem, chováním, jak hezkou nebo čistou... pro sex chcete zvolit. Tak to má každý.
Já si u muže všímám, jak se chová k druhým, nekonfliktnost, nezraňování. Za ideální beru strach ze samoty, takový muž bývá tolerantnější, neodejde po první hádce. Klidná, neemotivní povaha. Láska, i ta k druhým. Při zlých hádkách bych pak nevěřila v lásku partnera. Hádkám se buď vyhýbáme, nebo v nich není lež a útočení, ani boj o ego, o výhru. Stejné názory, tolerance i finanční pohoda. I rozumnost a logika. Dohoda o domácích pracech. Pořadí mi nejde určit. Finance, takže bydlení je důležité hodně.

skeptic
hodnocení

0x

Náš vztah funguje po dlouhá léta zejména díky rozumnému odstupu. Také máme podobné názory, povahu a oba jsme celkem ve vatě. *slunce*

hodnocení

0x

K prioritám bych přiřadila respekt a toleranci. A též určitá rovnováha, myslím rovnováhu v braní a dávání.

hodnocení

0x

Já myslím, že na spokojené manželství neexistuje žádný vzorec. A jak vlastně definovat to "spokojené manželství"?

Měla jsem vztah, ve kterém jsme se s partnerem ve všem shodli, měli velmi podobný pohled na svět i cíle, přesto ten vztah byl jakýsi neslaný, nemastný... Také jsem měla vztah, kde jsme se s partnerem v mnoha věcech rozcházeli, často jsme se kvůli něčemu hádali, přesto ten vztah měl svoji jiskru a drive.

Kdybych však měla vybrat nějaký základní kámen, na kterém by měl vztah stát, byl by to za mě určitě úcta a vzájemná důvěra.

renda2

A teď máte vztah jaký? Oba skončili.

kami*
A Renda 2 sem zapoměl napsat své priority

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]