Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuční agentury vs platím jen směšné částky

Od: leguska odpovědí: 7 změna:

Máte někdo zkušenosti s tím když vyhrožují exekuční agentury s tím, že mě dají k soudu?Snažím se platit , i když velmi neadekvátně? Dlužná částka je asi 280.000kč a některý měsíc platím 500kč, některý 1000 a někdy i jen 300kč, což se jim samozřejmě hodně nelíbí. Mohou mě dát k soudu a k exekutorovi, pokud se snažím s nimi komunikovat a platit alespon tyhle směšné částky?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Záleží na tom vůči komu je dluh a jaká byla smlouva. Pokud se dostanete do prodlení je pochopitelně dlužná částka v prodlení vymahatelná soudně a následně exekučně.

Pokud je ve smlouvě "Pod strátou lhůt" je celá částka zbytek do 280 000 splatná ze dne na den a tím pádem taky vymahatelná.

arecibo*
hodnocení

0x

Exekuční agentury jsou ve skutečnosti jen dojnou krávou a prostředkem ke zvýšení nákladů dlužníka. K soudu Vás mohli poslat rovnou i bez jakýchsi vymahačských firem. Ty nemají tolik zákonných prostředk, jsou víceméně jen na strašení dlužníků.

Máte dluh 280.000 Kč a splácíte takové nízké částky a divíte se, že se jim to nelíbí. Vám by se asi taky nelíbilo, kdybyste dostávala výplatu po stovkách měsíčně:)

Jistě že Vás mohli poslat rovnou k soudu...a ušetřila byste si nervy s těmi "inkasními" společnostmi, a jednal by s Vámi už rovnou soudní exekutor.

leguska
hodnocení

Nejsem si jistá kdo posílá k soudu jestli banka nebo exekuč.agentura,ale měla jsem zato, že agentura,které banka pohledávku předala. A chtěla jsem vědět, jestli i když se snažím jestli mě dají k tomu soudu nebo jen vyhrožují. Samozřejmě, že je to směšná částka, ale neposílám to jako výsměch, ale protože prostě víc nemužu.

arecibo*

Záleží jak si to domluví banka s vymahači... Někdy se po určité době pohledávka vrací zpět a poté to předávají advokátní kanceláři. Nyní by už mohli rovnou soudnímu exekutorovi spolu s návrhem na nařízení exekuce.

To, zda Vás podají k soudu, záleží na tom, jak se sami rozhodnou - jsou věřitelé.

Tím, že jste v prodlení je už samo o sobě důvodem pro nařízení exekuce.

leguska
hodnocení

Díky, i taková odpověd mě zajímá..

exekutorjozin
hodnocení

0x

Od okamžiku, kdy byl u nás zaveden institut exekutora, jsou všelijaké vymahačské, inkasní a exekuční agentury zbytečné. Exekutor má nesrovnatelně vyšší pravomoci, přístup ke všem informacím o vás a především má čas. Pokud se věřitel s exekutorem domluví, nezbavíte se jich dříve, dokud nezaplatíte nebo neumřete. Pokud jste pokročilejšího věku, tak skvělým exekučním titulem je starobní nebo invalidní důchod. A oni dokážou čekat i mnoho let a prakticky vždy se dočkají. Nezávidím vám.

arecibo*

Exekuční titul je něco jiného - to je listina, díky které může být přistoupeno k výkonu rozhodnutí po nabytí právní moci a vykonatelnosti:)

Ale s těmi důchody to není zrovna slavné.. lepší jsou srážky ze mzdy, ta se může zvedat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]