Dobrý den, po smrti přítele se soudím s jeho synem problém je ten že syn používá a písemně zasílá soudu jako důkazy proti mě a teď i proti mému manželovi nehorázné lží a pomluvy které vůbec nejsou pravda třeba že můj manžel je alkoholik že já jsem nepřízpůsobivá ničím a demoluji mu nemovitost na tuto nemovitost platím hypo úvěr bohužel ta patří právě jemu. Dále prý si na nás všichni stěžujou atd. Mě i manželovi to způsobuje psychickou újmu. Tyto drby mu donáší osoba kterou jsem měla za velkou kamarádku. Jak se mohu bránit?
Vy platíte hypotéku na nemovitost co není vaše? A proč? Osobně bych chtěl at si majitel nemovitosti hypotéku přepíše na sebe a mě vyplatí Pokud by nesouhlasil přestal bych to platit A jelikož se při hypotéce většinou ručí danou nemovitostí tak si ji banka zabaví a majitel má smúlu Jinak pokud vás někdo pomlouvá tak by měl dokázat že je na tom co píše něco pravda pokud dúkazy nejsou mam pocit že by na to mohl bejt nákej paragraf
Pomluva je za určitých podmínek přestupek, ale pokud překročí určitou mez, je to i žalovatelný trestný čin.§ 184 Pomluva(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
leonakoutna
Děkuji za odpověď kam se mohu obrátit chtěla bych to řešit. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.