Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vzdát kouření

Od: kurak odpovědí: 15 změna:
Dobrý den
Kouřim asi už rok a půl a z naprosté hlouposti a blbosti ale to je nadlouho...
Chci přestat ale v určitých chvílích ti prostě nezvládám. Kouřím hodně z nudy a když jsem sám a nemám se například s kým bavit a nebo když je doma dusno.
Jak to zvládnout? Nejvíc mi to chybí když prostě nevím co dělat.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran56ris*
hodnocení

5x

Já jsem přestal před 3 lety. Dostal jsem rakovinu nosohltanu a bylo rozhodnuto ze dne na den. Kouřil jsem prakticky pravidelně od 18 do 60. Můžu říct zcela zodpovědně že mne přestaly bolet záda a klouby. O kašlání ani nemluvě. No a teď ten OHROMNÝ dopad na peněženku. ;) Hledím co jsem si za ty 3 roky pořídil, nemusím myslet při nákupu na jestli mi zbývá na cigára.

Ale to je každého věc. Jak se říká : Kdo si počká - ten se dočká. *cert*

asd1
hodnocení

4x

Jednoduše, prostě si řekni "přestal jsem kouřit, zbylý cigára zahoď a už si nezapal...

hodnocení

3x

Kouřil jsem celých 18 let - od svých 18 do 36 let. A protože už mi to vadilo a moje žena mi též jemně naznačoval, že bych toho mohl nechat, rozhodl jsem se a jako berličku jsem skončení s kouřením použil mj jako dárek k vánocům pro manželku s tím, že 31.12. téhož roku končím. Žena se mi skoro vysmála. Já jsem 31.12.1992 ve 23:50 típnul cigaretu a od té doby jsem ji v puse neměl. Zbyla mi jedna trofejní, kterou ovšem asi po 3 měsících zničil můj tehdy tříletý syn.

K mé celkem silné vůli mi přispěla (a hodně) skutečnost, že jsem nemínil ani náhodou manželku zklamat a ten vánoční dárek jí vlastně "sebrat".

figurek*
hodnocení

2x

Umíte plavat? Spolehlivá metoda je léčba šokem. Jděte na bazén a plavejte pod vodou. Pak jděte, dejte si kuřáckou pauzu a znovu vlezte do vody a zkuste plavat pod vodou. Po cigaretě uděláte sotva pár temp a budete mít pocit, že puknete. Tahle metoda vám cigára znechutí na hodně dlouho.

hodnocení

2x

Mě před lety kroutila jakási chřipka s rýmou, kašlem, zahodil jsem cigára, ale to jsem si nevěřil, že přestanu, a když to bylo týden, vzal jsem to vážně a ejhle - je to 30 let! A stojí to za to. Ani v hospodě, když byly ještě kouřové, mi to nijak nelákalo.

break
Souhlas, cca 5 let zpátky jsem byl v práci s hroznou chřipkou, byl podzim venku hnus a brousil jsem flexou. Do toho cigára, ale nedalo se to vydržet, tehdá jsem kouřil tři krabky denně, tipnul jsem cigo v půlce a od tý doby jsem si skoro půl roku nezapálil. Skoro celou dobu jsem měl dvě a půl krabičky u sebe, jak jsem se jich zbavil, tak mě chytla mlsná na cigaro, do toho stres a zase znova...

hodnocení

2x

Me k tomu dohnali sousedi co si sli zapalit na balkon a me to slo vsechno do loznice .. Kouril jsem pres 15+ let. Ve chvili kdy jsem to mel v loznici jsem nad tim zacal uvazovat.. a ve vysledku me to donutilo prestat .. je to proste strasnej smrad.

PS: po te co jsem prestal tak jsem nahodou nasel knizku: Snadná cesta jak přestat kouřit - Carr Allen

a to me jeste vice dokopalo proc nezacinat ..

PS2: knizka se da najit na jednom ulozisti :)

doplněno 14.11.19 19:42:

PS3: jak tu ostatni pisou si to nekupuj .. tak ja jsem jeste tyden nosil krabicku cigaret u sebe i kdyz jsem si nezapalil .. kurak totiz ma nejvetsi strach z toho ze mu dojdou cigara.. :)

break
hodnocení

1x
Prostě s tím seknout. Vím to moc dobře, Kouřim víc jak 15 let a přestal jsem několikrát :)
kurak
hodnocení

Je to prostě hrozný... Člověk nekouří klidně roky a stejně má chutě co vím od lidí co přestaly

hodnocení

1x

Již 10 let jsem STOP kuřák a nemám chuť, ani náladu na kouření.

Jen musíte chtít přestat kouřit a nebýt slaboch.

motak
hodnocení

1x
si je nekupujte. kdyz je u sebe nebudete mit, nebudete mit co kourit
julie*
Heled, dochovavala jsem babi s rakovinou plic, to naprosto vylecilo moje pokurovani z nudy. Nedovedes si predstavit, jak clovek trpi a hlavne naprostou vetsinu silnych kuraku jisty druh rakoviny potka. Zrovna rakovina plic se bohuzel pozna az v pozdnim stadiu, kdy uz muzes leda prosit o to, abys nemel bolesti a muzes cekat na zazrak, ktery nenastane. Takova patologicka zlomenina krcku z metastazy plicniho tumoru, to ti tam daji takovy sprosty hřeb, protoze podle jejich tabulek nema cenu ti davat neco lepsiho do te kosti, protoze ze 100% do pul roku umres. Takze prestanes chodit, lezis, mas prolezeniny, beres opiaty, abys neumrel od bolesti, prestanes jist a mas zacpu, blbe se ti dycha, protoze tumor prorusta a to i do prudusnice, do srdce, do patere, mas plny mozek metastaz, takze se ti zmeni nalada, trapis se i sve okoli, jsi agresivmi, zly, frustrovany. Chemo nema uz zadny smysl, pro klid tve duze Ti obcas neco ozari, rika se tomu paliativni lecba, protoze neodvratne umiras, tak nema cenu zhorsovat kvalitu tveho zivota, ackoliv se o nejake kvalite a dustojnosti davno hovorit neda. Trpis, pri kazdem pohybu i nadechu trpis, nemuzes dychat, mas arytmie, plives krev, kasles ve dne v noci. Jednoho dne, pokud priroda bude milostova, ti tumor amputuje prudusnici, dostanes embolii, zkoncis na kysliku a tvuj zivot se zuzi na par dni. Tva rodina, jak jiz pulrok trpela a odevzdavala vse laskyplne peci o tve posledni dny, se zacina modlit, aby uz to skoncilo. Pokud mas doma jooo sikovne potomky, zajisti ti Diakonii, kde te prakticky za par dni uspi morciem, protoze tak to proste je a nebudes prvni ani posledni. Ty ctes jen tento pribeh, ja zade pred ocima prehrava ten pulrok jak otresny film a zveda se mi zaludek. A cigareta? Fuj tajks, diky, nechci. Mas se rada a rada ziji.
pb®
Bohužel, zarytého kuřáka neodradí ani vidět na rakovinu plic umírat vlastní matku-případ našeho známého. Můj strejda umírá na rakovinu mozku-kuřák. Můj táta umírá na rakovinu plic-kuřák. Sice posledních snad 10 let nekouřil, zato den co den pasivně kouřil v hospodě a to je ještě horší. 65let, myslím že 66 na konci ledna se nedožije.

Kouřím od základní školy,v 18letech,2016 jsem měl těžký ůraz.

Sliboval jsem rodině jak už nikdy,..kamarád který začal chodit s mojí ex mi přinesl do nemocnice cigára,bylo mi blbé je odmítnout.

Dojít na cigáro jsem si nemohl,poněvadž jsem byl skoro bezhybný,ale lákalo mě to,nechtělo se mi zklamat rodinu.

Asi skoro dva měsíce jsem si nezapálil,.Chodil jsem okolo kuřáků a smrdělo mi to.

Po propuštění z nemocnice jsem se snažil pomáhat rodině v restauraci,viděl jsem na zemi cigaretu camel,které mi otec řekl že mi schová aby mě to nelákalo,a jak cigareta ležela na zemi,v hlavě mi probíhaly sekvence, proč si jí nezapálit.A co myslíte?

Od té doby se toho nemůžu zbavit,dělá mi to neskutečné problémy a to nejen mě.

Snažím se otužovat,vysadit to postupně ale neuspěšně.Je to jako s alkoholem,člověk může být sebevíce vyléčený,dá si,a jede to znova,..

Stydím se svůj problém řešit,v alkoholové léčebně mě kvuli tomu vyřadili z léčby závislostí,poněvadž když jsem neměl ostatní drogy,tak byla potřeba si zapálit.

Ale samozřejmě každý to může mýt jinak.

host
hodnocení

1x

Natáhněte kouř z cigarety do úst, přiložte si před pusu kapesník a vydechněte přes něj. Pak se podívejte na ten hnusný smradlavý, hnědý flek na kapesníku, který nejde ani vyprat a manželka vás zbije a tím vás snad alespoň trochu vyléčí, a uvědomte si, že totéž se vám při každém nadechnutí dýmu z cigarety usadí na plicích. Fuj, už ani jednu.

Nebo se podívejte na asi padesát let starý plakát " kiss a non smoker/..." , tedy asi ve smyslu "polib nekuřáka, pocíš příjemný rozdíl".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]