Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám pocit, že má jinou

Od: laura22* odpovědí: 3 změna:

Mam pritele necele 4 mesice. sice je o 10 let starsi,ale to si myslim, ze neni problem,jelikoz si da se rict, ze ve vsem rozumime. Problem by byl v tom,ze mam pocit, ze je mezi namy jeste nekdo. Zijeme oba v cizine,on drive casto cestoval a ma opravdu hodne pratel. pres tyden se nevidime denne,protoze pracuji treba do 21.hodiny. Kazdy vikend se vydame az k veceru v sobotu a travime spolu celou nedeli. Takze si rikam,kdyby nekoho mel tak s tou dotycnou by byl i o vikendu,alespon nekdy,ikdyz mozna se jen utesuji. Casto se mi stava,ze kdyz jsem u nej porad mu nekdo pise nebo vola na skype. Vim, ze to jsou i kamaradi,ale vim,ze mu pisou i holky. Mam proste pocit,ze s nekym udrzuje neco pres internet a nemuzu se toho dojmu zbavit. Dalsi vec je takova,ze v jeho loznici viseji dve fotky s jeho byvalou pritelkyni. Rikam, si fajn jsou to kamaradi,ale myslim si, ze by to nebylo prijemne nikomu,divat se na ne. Nejdriv jsem si myslela, ze si pise s ex, ale ta ma uz ted dve deti a vim,ze ona to neni. Nevim si rady,jestli si to uz ted jen vse v sugerovavam, ze mu pipne sms a je to nejaka holka a kolikrat je to kamos. Nejhorsi je, ze nechci byt nejaka hysterka a rikat kdo ti to pise a bla bla... a zaroven se bojim zeptat, mas nekoho jineho? Jak by jste ragovali?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

5x

Musím se přiznat, že já bych reagovala velmi, velmi podrážděně, pravděpodobně i hystericky. Mít vyvěšené fotky své ex, to je vůči Vám přinejmenším bezohledné, ne-li drzé. Měla bych dojem, že mi to dělá schválně (třeba ne). Je však potřeba říct to jemu. Myslím si, že by mohlo zafungovat to, že mu o všm řeknete, a on, pokud bude mít trochu soudnosti, tak by mohl reagovat zhruba takto: Tak se sem podívej - thle je kamarád AB, tohle je kamarád CD, tohle kamarádka BŽ a tohle moje ex XY. Píšou mi, protože a/b/c, a já jim odepisuju, protože je nechci nechat na holičkách/vím, že mě potřebují/blablabla. Kdyby mi tohle vysvětlil, dál bych nepátrala, ale nevědomost a tušení "něčeho", to bych nesnesla. Pokud by se vztekal, co mu lezete do soukromí, to by podle mě nebylo na místě - záleží ale, jak se zeptáte. Já jsem z předchozího vztahu odešla velmi zraněná, nedůvěřivá, žárlivá. Chudákovi příteli trvalo několik měsíců, ne-li let, než mě přesvědčil, že nikoho jiného nemá atd. Někdy taky kypěl, jasně, o to nic - ale věděl přesně, co mě trápí, proč mě to trápí, a bral to tak, že když mi bude trpělivě vysvětlovat, získá důvěru, kterou jsem v muže ztratila. Myslím, že kdybych to v sobě nechala hnít, na závěr bych asi jen hystericky vybuchla a vše by šlo do háje. Dnes jsme spolu pět let, přežili jsme nepřežitelné a musím říct, že byť špetka nedůvěry bude ve mně vždy (protože 100% důvěra podle mě hraničí s naivitou..), je mi jedno, když půl dne řeší sms a skype, protože vím, že je se mnou a nebyl by, kdyby nechtěl. Ale to chtělo hodně budování.

Pokud nastíníte příteli, co Vás trápí (slušně, jasně a bez výčitek), měl by Vás pochopit. Nemyslím, že je něco špatného na tom, chtít vědět, s kým tráví tolik času, když jste s ním Vy, a jak sama píšete, nejste spolu zase tak strašně často a dlouho. A ještě k těm fotografiím - vystavte si vedle nich svoje fotky s Vaším ex, to bych hrozně chtěla vidět, co to udělá s jeho egem. A ať se na mě chlapi nezlobí a netahají sem "to je něco jiného". Kdepak, je to totéž. Udělala bych to, ať ví, jaké to je - někdy totiž nic jiného nepomůže.

Tak, zním hrozně a všichni teď určitě litují mého přítele *smich* , ale víte, nemyslím, že stoprocentní tolerance je na místě. Prožila jsem si své, myslím, že člověk se má chovat s respektem, a pokud mi něco vadí, očekávám, že s tím partner něco udělá. Tak to prostě je. Já samozřejmě nabízím totéž!

doplněno 13.03.10 18:26:

Re Laura: Tak to jsem moc ráda! Jasně, je dobré chvíli "vykypět" a řešit pak věci s chladnou hlavou - jinak se taky ničeho nedoberete. A jestli tedy, jak píšete, Vám přítel naopak dělá vlastně takové malé "scény", tak to už bych se vůůůbec nežinýrovala se ho zeptat. Stanovit si pravidla a hranice, to je základ - myslím, že je to pak vlastně podstata nekonečného budování vztahu, ale tak to má být - kde se dál nekomunikuje, nemění, neutváří, ale i nedohaduje, nevytyčuje vlastní teritoria..., tam je konec. Tak moc držím pěsti, a když se Vám bude chtít, časem napište, jak se daří a jak jste dopadla *slunce*

laura22*
hodnocení

Musim rict, ze potom co jsem si precetla to co jste napsala ( mimochodem dekuju) se mi udelalo tak nejak lepe... K tem fotkam, opravdu to mam v planu udelat :) a verim,ze mu to pujde proti srsti, vim jak reaguje kdyz mi pise kamaradka,nebo mi nekdo vola a on je schopny behem telefonu mi rikat kdo vola a atd.;) a jak pisete s tim skypem a sms, jsem tez v tom tolerantni a urcite bych nezarlila na kamaradky,mam take kamarady,ale take sem mela z minulich vztahu ne moc dobre zkusenosti a kvuli nim jsem odjela do ciziny,abych zapomela .. a povedlo se. Ale dam na vase rady,trosku si to preberu v hlave a slusne bez hysterie zacnu resit tyto veci ktere se mi honi v hlave..

gigi*
hodnocení

2x

Nejlépe když se ho zeptáte zda někoho má. Řekněte mu že máte pocit, že kromě vás někoho má.. Nic jiného se nedá dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]