Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadlužený syn vs ručení - bojíme se exekuce

Od: betty* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,máme tři syny .Nejmladší studuje VŠ,nejstarší už má rodinu.Prostřednímu bude letos 30 let.Před 2 lety jsem asi udělala největší chybu svého života a to ,že jsem mu chtěla pomoci z dluhů,které si stačil nadělat a nechala jsem se "ukecat" k podpisu americké hypotéky s ručením svého RD.Dobře,říkala jsem si ,pracuje,splácí...půjde to.Ale za ty dva roky přišli další dluhy ...a je to tady znovu.Jenomže teď už to není jen tak.Vím ,že to asi bude znít tr´vrdě, ale kdybych věděla ,že jde nějak vyplatit hypotékua nechat dluhy jenom na něm udělala bych to.Takhle žijeme ve stálém strachu z exekuce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

3x

Dobrý den, vůbec Vám nezávidím. Na přesnou odpověď jste nám neposkytla dost informací. Já na Vašem místě bych si zjistil, kde a kolik peněz si Váš syn půjčil. Předpokládám, že u banky. Tam bych zašel, vysvětlil jim situaci a dohodl se s nimi o převzetí úvěru na sebe. No a pak splácet a splácet a splácet ... Jo, ještě jedna věc, nemovitost zatížená americkou hypotékou se dá i prodat ale do toho asi nepůjdete, což? A závěrem kopnout synáčka dfo řiti *bum*.

kytka*

Víte, jak jednou zjistil,že za něj dluhy platíte,zřejmě mu to vyhovuje. Je to začarovaný kruh. Nezávidím Vám.Jedině doplatit,co je třeba,a dál ať se stará sám o sebe,žije svůj život.

pt®

betty, stále si říkáte, on se změní, bude to lepší. Vždyť další dva synové jsou jiní. Řekla jste jim to, radila jste s rodinou? Oni a vy znáte svého syna nejlépe. Ale z toho, co jste napsala, tak jen se přidávám k předešlým radám. Ukončit s ním styky, domek buď prodat a nebo dluhy doplatit. Osobní zkušenost nemám, vím, že vás to bolí, ale myslete na sebe. PT /stařenka/

betty*
hodnocení

Děkuji všem za rady,RD samozřejmě neprodám,žiji zde celý život.Hypotéku zatím splácí,ale už nestíhá ty nové dluhy,kr´teré má z různých karet OK,Home kredit ap.A já na splacení skoro 1 miliónu/což je hypotéka + dluhy/ nemám a ani si tolik nevydělávám abych to mohla splácet já.Takže nás má pěkně v hrsti.Betty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]